karpen metal 85Karpen Metal Şanlıurfa’da Ağır Sanayi Devrimi Gerçekleştirdi

Karpen ve Kar Alüminyum’un 20 yılı aşkın süredir Doğu ve Güneydoğu bölge distribütörlüğünü yapan Ahmet ÇOLAK, Karpen-Kar Alüminyum ile Şanlıurfa’da Karmetal Alüminyum billet fabrikasını kurdu. Şanlıurfa’nın ilk billet fabrikası olan tesis,  şehirde ağır sanayi devrimi olarak nitelendirildi.

 

 

 

 

karpen metal

Kuruluş maliyeti açısından büyük bir yatırım yapılan Karmetal Alüminyum billet fabrikası, bölgede sanayi anlamında ciddi bir atılım olarak görülüyor. Yaklaşık 3 aydır üretime başlayan fabrikada, aylık ortalama 1200 ton alüminyum billet üretiliyor. Bu tesis henüz yeni üretime başlamasına rağmen 30’u aşkın personele istihdam sağlıyor.

Ahmet ÇOLAK: “Türkiye Markası Değil Dünya Markası Olarak Yerimizi Almak İstiyoruz”

Karpen Metal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÇOLAK yatırımın kendi bölgelerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, şu açıklamalarda bulundu: “Karpen ailesiyle 20 yılın aşkın süre önce başlayan ticari faaliyetimiz karşılılık güven ve samimiyetle Doğu ve Güneydoğu Bölge Distribütörlüğüne ulaşmış sonrasında da bu fabrikanın birlikte kurulma fikriyle perçinlenmiştir. Ülkemizde her geçen gün alüminyum tüketimi gerek sanayi gerek inşaat gerekse solar sektöründen dolayı artmaktadır. Bu bağlamda alüminyum tesislerinin hammaddesi olan billet ihtiyacı da doğal olarak artıyor. Bizde bu bağlamda Şanlıurfa’da ilk olacak bu tesisi kurma kararını aldık. Bu tesisin kurulması hem ülkemizin ekonomisine hem de bölgedeki istihdama katkısı olması açısından güzel bir proje olacağını düşündük. Şu an için aylık üretim kapasitemiz yaklaşık 1200 ton olup, 30’u aşkın aileye istihdam sağlıyoruz. Bunun yanı sıra tesisi kurarken üretimi ve istihdamı arttırmaya yönelik alanımızı daha geniş tutup makine yerlerini dahi ayarladık. Bu amaçla 55000 metrekare alan üzerine yaklaşık 17500 metrekare kapalı alan üzerine tesisimizi inşa ettik. Amacımız ilerleyen zamanlarda makine parkurumuzu artırıp üretim kapasitemizi arttırıp daha fazla istihdam sağlamak. Karpen ve Kar Alüminyum olarak zaten Türkiye’nin öncü firmalarından biriyiz. Hatta yurtdışı pazarında da ismimizden sık sık söz edilmeye başlandı. Karmetal olarak billet fabrikamızda da kaliteden ödün vermeden sadece Türkiye markası değil dünya markası olarak yerimizi almak istiyoruz. Bu bağlamda kısa ve uzun vadeli planlarımızı yapıyoruz.”

Karpen Metal Has Achieved Heavy Industry Revolution in Şanlıurfa

Having been serving as Karpen and Kar Alüminyum’s East and Southeast regional distributor for more than 20 years, Ahmet ÇOLAK established Karmetal Aluminium billet factory in Şanlıurfa with Karpen-Kar Alüminyum. As being the first billet factory of Şanlıurfa, the establishment of the plant is described as the token of the heavy industrial revolution in the city.

karpen metal 85b

Powered by OrdaSoft!