İKMİB Başkanı Adil PELİSTER: “OVP, İş Dünyası İçin En Çok Önem Verdiğimiz Öngörülebilirlik Konusunda Önemli Bir Yol Haritası Sunuyor”

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil PELİSTER, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ tarafından bugün açıklanan Orta Vadeli Program’a ilişkin yazılı bir değerlendirme yaptı.

 

 

 

 

ikmib 102 2a

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil PELİSTER, değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet YILMAZ tarafından bugün açıklanan Orta Vadeli Program’ın, ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum. 2024-2026 yıllarını kapsayan üç yıllık makro ekonomik politikaları içeren OVP, biz iş dünyası için en çok önem verdiğimiz öngörülebilirlik konusunda önemli bir yol haritası sunuyor. Büyüme ve ticaret, beşeri sermaye ve istihdam, fiyat istikrarı ve finansal istikrar, kamu maliyesi, afet yönetimi, yeşil ve dijital dönüşüm, iş ve yatırım ortamı olmak üzere 7 öncelikli yapısal alanda gerçekleşecek politikalarla güven ve istikrarın sağlanması yönünde önemli bir adım atılacak olmasını önemsiyoruz.

İhracatçılarımızın beklentileri arasında yatırım ortamının iyileştirilmesi, enflasyon kur makasının daraltılması, enflasyon faiz dengesinin sağlanması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması yer alıyor. Açıklanan OVP’nin kararlılıkla uygulanması ile bu beklentilerimizin karşılanacağına inanıyoruz.

Destek ve Teşvik Beklentisi

Kimya sektörü ihracata çok ciddi destek veren önemli bir sektörümüz. Diğer 27 sektöre de verdiği katkıdan dolayı kimya sektörüne sadece ihracatın değil, mevcut iç sanayinin de gelişimi için, destek verilmesi gereken en önemli sektör olarak bakılması gerekiyor. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için kimya sektörünün de gelişmesi ve büyümesi gerekiyor. Bunun için ölçek büyütmemiz ve yeni yatırımların yapılması gerekiyor. Bu açıdan sektörümüze yönelik destek ve teşvik beklentimiz bulunuyor.

Ülkemizin kalkınmasına ve ekonomisine en büyük katkı sağlayan ihracatın itici gücü olan kimya sektörü olarak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında hedeflerimize ulaşmak ve yeni rekorlar kırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

ikmib 102 2b

Powered by OrdaSoft!