alfapen 102Alfapen Müşteri Memnuniyetini %100’e Çıkarmak Hedefine Emin Adımlarla İlerliyor

Alfapen Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi DİLBAZ ile firmanın kuruluşu ve 11 seriden oluşan geniş ürün portföyü hakkında bilgi edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

alfapen 102a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1970 yılında Kayseri’de doğdum, ilköğretim ve lise eğitimimi Kayseri’de tamamlayıp daha sonra Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret bölümünden mezun oldum. Evliyim 4 çocuğum var. Genç yaşlarda babamla birlikte ahşap doğrama imalatı yapıp sonrasında doğrama aksesuarı ve destek sacının tedarik zinciri ve üretimine başladım, bununla birlikte 2008 yılında hazır doğrama ve cam üretimi yapan tesisimizde Alfapen Üretici Bayisi olarak imalat yapmaya başladım. Şu an 1 yıldır Alfapen yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunuyorum. Alfapen’de PVC profil, hazır doğrama ve cam üretimi yapıyoruz.

Firmanızın kuruluşu ve ürünleriniz hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Alfapen 1993 yılında Kayseri’de Ankara yolu üzerinde, 30.000 m2 açık, 15.000 m2 kapalı alanda kurulmuş olup yıllık üretim kapasitesi ortalama 25.000 ton olan, Türkiye’de PVC pencere ve kapı sektöründe kurulan 6. fabrikadır. Alfapen olarak 7 çeşit normal açılır seri ve 4 çeşit sürme seri olarak toplam 11 seri ile üretim yapmaktayız.

alfapen

Smartwin Serisi, Türkiye’de ilk ve tek, patentli olan bu seride alüminyum ve PVC den oluşan kompozit yapı hakimdir. Kompozit profilden üretilen bu seri, destek sacını ortadan kaldıran, 70 mm genişliğinde, 5 odacıklı, damlalıklı kanatla uygulanabilen, benzersiz mukavemet ve yalıtıma sahiptir. Bu seri ultra projeler için uygundur. Pro 8000 Serisi, 80 mm kasa ve 80 mm damlalıklı kanat genişliği ve 6 odacıklı yapısı sayesinde ekstra yalıtım ve premium görünüm sunar. Pro 7000 Serisi; 70 mm genişliğinde kasa ve kanata sahip 6 odacıklı seri ile standart kalitede üretim sunar. Profıt ECO70 Serisi, güncel talepler doğrultusunda yeni üretilen bu seri, 70 mm genişliğinde, 5 odacıklı ve köşeli tasarıma sahip bu seri ile projelerinizde kazanç sağlayabilirsiniz. Winmark Plus Serisi, 70 mm genişliğinde kasa 60 mm genişliğinde kanat ile tüm taleplere cevap verebiliyor. Winmark Serisi; 60 mm kasa ve kanat genişliği sayesinde ekonomik çözüm arayan müşterilere cevap verebilmek için tasarlandı. Armada Serisi; 60 mm genişliğinde standart üretim yapmak isteyen Armada Serisinden vazgeçemeyenler için geliştirildi. Yalıtımlı Solid Sürme ile yalıtımı ve kolay kullanımı birleştirdik. 8200 Sürme ile geniş ölçülerde tek çözüm sunarken, 7000 Sürme de standart üretimden vazgeçmeyenlere, Oasis Sürme de ekonomik sürme arayanlara yanıt veriyoruz.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Geniş ürün çeşitliliğine sahip üretim tesisimizde, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlamak amacıyla, ürün kalitesi, marka değeri, güvenilir ve sürdürülebilir firma ilişkilerinde ve çözüm ortaklarımızı seçerken dikkate aldığımız en önemli faktörlerdir.

2023 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2023 yılı bizim için yeniliklerle başlayan bir yıl oldu. Değişen yönetimle birlikte; profil İmalatının yanında hazır doğrama ve cam imalatına da başladığımız bu yılda, teknolojik CNC makinalar ve insan kaynağının artırılmasına yönelik büyük yatırımlarımız oldu. Bu yıl İstanbul Tüyap Avrasya Pencere Fuarı ve Almanya başta olmak üzere yurt dışındaki yapı fuarlarına katılım sağlayacağız. Alfapen’in değişen yüzünü, yeni yatırımlarını, sektördeki deneyimlerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak önceliğimiz. İhracatımızda profilin yanında, hazır ölçülerde bitmiş doğrama ve cam satışlarımızı arttırmak, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlamak firma olarak en büyük hedefimizdir. Müşteri memnuniyetini %100’e çıkarmak hedefiyle başladığımız bu yolda emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öncelikle Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz. Yıllardır Alfapen’in başarısında emeği olup her zaman yanımızda olan tüm distribütörlerimiz, yetkili ve montaj bayilerimize, Alfapen markasını temsil eden tüm iş ortaklarımız ve değerli çalışma arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ederiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ekip ruhuyla ve daha fazla çalışarak başarılı işlere imza atacağımızı düşünüyorum.

Alfapen is Taking Firm Steps Towards Its Target of Increasing Its Customer Satisfaction Up to 100%  

We had an interview with Vehbi DİLBAZ, the Board Chairman of Alfapen, in which we not only learnt about the establishment of the company, but also gained information regarding its wide product portfolio consisting of 11 series.

Powered by OrdaSoft!