conta 102Emre ELVEREN: “Sizi CNT-FLEXGAP’in Konforunu Yaşamaya Davet Ediyoruz.”

CNT-CONTA A.Ş. Yurt İçi Satış Müdürü Emre ELVEREN ile birlikte, sektöre yeni bir dinamik getirecek olan “CNT-FLEXGAP” contanın AR-GE süreci ve hedefleri üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

conta 102a

Öncelikle firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Conta Elastik Ürünler San. ve Tic. A.Ş., müşteri istek ve ihtiyaçlarını, sürdürülebilir üretim kalitesini esas alarak, geleceği ön gören hizmet anlayışıyla, 2004 yılında, GOSB Kocaeli Türkiye’de kurulmuş global ölçekli bir üretim tesisidir.

Başta PVC Pencere Profilleri, Alüminyum Profiller, Ahşap Kapı Pencere Profilleri, Beyaz Eşya, Buzdolabı, Treyler, Boru Kelepçesi, Alet Kutuları, Yemek Taşıma Kutuları olmak üzere, çeşitli sektörler için sızdırmazlık ürünlerinin imalatını yapmaktadır.

Kurulduğu günden bugüne faaliyet gösterdiği sektörlerde müşterilerine sunduğu ürün kalitesi ve servis konforu sayesinde, bugün geldiğimiz noktada, Termoplastik Elastomer (TPE) bazlı ekstrüzyon conta sektörünün önde gelen üreticisiyiz.

Bize iş üretim süreçlerinizde önceliğinizi tanımlar mısınız?

Birincil önceliğimiz; paydaşlarımız için değer yenilemesi yaratan yüksek kaliteli çözümler üretmek ve sektöre sunmak. Bunun için her zaman kanalizasyonda (sahada) olmaya önem gösteriyoruz. Daimî olarak mavi okyanuslar oluşturarak, rekabeti yalnızca fiyat odağı olmaktan çıkartıp, kalite ve hizmet anlayışının hakim olduğu bir odağa çekmek ana hedefimiz. Bu konudaki en büyük şansımız, tecrübeli üretim ve AR-GE yapısına sahip olmamız.

Gelecek projeleriniz ilgili bilgi paylaşır mısınız?

PVC Profil Sektörü için geliştirdiğimiz yeni bir mavi okyanus projemiz var. İlk olarak 2017 yılında “CNT-SLIPCOAT” olarak paydaşlarımızla buluşturduğumuz ürünümüzün gelişmiş versiyonu “CNT-FLEXGAP” ile 2023 Pencere Fuarı’nda olacağız.

conta 102b

“CNT-FLEXGAP’in” AR-GE sürecinizden bahseder misiniz? “CNT-SLIPCOAT” için gelişimine ihtiyaç duyduğunuz alanı nasıl tespit ettiniz? Nasıl bir ihtiyacın ürünü bu yeni projeniz?

Kanalizasyon (saha) araştırmalarımız sonucunda paydaşlarımızın ortak problemlerini tespit ettik. PVC profil üreticileri her yıl yeni seriler çıkarmakta ve müşterilerine sunmakta. Zaman içerisinde, farklı sebeplerden dolayı kalıpların conta kanallarında aşınmalar meydana gelmekte ve ürünler standartlıktan uzaklaşmakta. Bu da contaların, PVC profil sistemlerine montajları esnasında kanalda oynamasına, çıkmasına veya hiç takılamamasına sebep oluyor. Paydaşlarımız, bu sorununu çözmek için siparişlerde zaman zaman şartname dışına çıkabiliyor. Ne demek bu? Conta çatı kısmının büyük veya dar üretilmesi talep edilerek, profil kanal aralıklarını belli bir ölçüde stabil tutmak için çaba gösteriliyor. Bu, işletmeler nezdinde hem fazladan conta stok oluşumuna hem de PVC profil üretiminde verimsizliğe neden oluyor. Nihayetinde tüm bu PVC profil ve conta tolerans çakışmaları müşteri şikayetlerine; dolayısıyla müşteri memnuniyetsizliğine yol açıyor.

Bir diğer problem, montaj yapılmak üzere uygun boyda kesilen PVC profillerin üzerindeki contaların zaman içerisinde boylarının kısalmasıdır. Tüm bu tespitlerle; PVC Profil Pencere sektöründe yaşanan bu ana problem ve bu ana problemin oluşturduğu dolaylı problemlere bütünsel bir çözüm bulmak amacıyla; firmamız, yeni teknoloji ürünü olan CNT-FLEXGAP’i geliştirmeyi gerekli bulmuştur.

Paydaşlarınız için biraz da teknik bilgi alabilir miyiz?

CNT-FLEXGAP, mükemmel çatı tasarımı ve hammadde formülasyonu sayesinde, profil kanal aralıkları 1,00mm kadar değişkenlik gösteren toleranslarda, tek bir conta tasarımı ile kolay montajlanabilmektedir. Örneğin; profil conta kanal aralığı 3,60mm olan bir profile standart şartlarda max 3,80mm conta takılabilirken, CNT-FLAXGAP sayesinde 4,60mm ölçüsünde bir contayı PVC profile rahatlıkla takabilirsiniz. Bu sayede profilde conta kısalması ve/veya kanaldan çıkma problemleri ortadan kalkmakta ve dolayısıyla müşterilerimizin farklı çatı ölçülerinde sipariş vermeleri ya da bunları takip etmeleri gerekliliğine de çözüm üretilmektedir.

Son olarak sektör ortaklarınıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Nabzı tutmak, sektörün geleceğine yön vermektir. Bizler CNT-CONTA olarak, bu sorumluluğu alıyoruz. CNT-FLEXGAP; PVC profil üreticilerinin değişken kanal aralıklarına çözüm olması için özel tasarlanan, güçlü tasarımı ve hammadde formülasyonuna sahip, kaliteli hammadde formülasyonu ile tüm PVC profil üreticilerinin memnuniyetini sağlayacak son teknoloji ile tasarlanmış bir ‘memnuniyet ürünü’dür. Tüm paydaşlarımızı, CNT-FLEXGAP ile CNT-CONTA’nın konforunu yaşamaya davet ediyoruz.

Son olarak; Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Emre ELVEREN: “We invite all our stakeholders to experience the comfort of CNT-FLEXGAP.”

We conducted an interview with the Domestic Sales Manager of CNT-CONTA A.Ş., Emre ELVEREN on the R&D process and targets of the “CNT-FLEXGAP” gasket, which will bring a new dynamic into the sector.

Powered by OrdaSoft!