wingar 102aWingar A.Ş. Köklü Tecrübe ve Bilgi Birikimiyle Üretimde Hız Kesmiyor

Wingar A.Ş. Fabrika Müdürü Altan Akın AKDEMİR ile köklü tecrübe ve bilgi birikiminin eseri olan firmanın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi aldığımız, geliştirdikleri ürünlerin başarısını garantileyen rekabetçi avantajlara değindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

wingar 102b

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1985 yılında doğdum, evliyim ve 1 çocuk babasıyım. İşletme Fakültesi mezunuyum.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz? (Kuruluşu, m2 bilgisi, personel sayısı gibi)

Ben ve babam Mahmut AKDEMİR ile 20 yıl boyunca sürdürdüğümüz müteahhitlik işlerinden edindiğimiz tecrübe ile bu sektöre yatırım yapmaya karar verdik. Birbirine yakın olan sektörlerdeki bilgi birikimlerimizle 2018 yılında Wingar A.Ş. şirketimizi kurduk. Yaklaşık 2.500 metrekarelik bir alanda ve 60 çalışma arkadaşımız ile üretimimize hız kesmeden devam etmekteyiz.

wingar

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

PİMAPEN markasının üretici bayisiyiz. Anadolu yakası, Avrupa yakası ve Trakya bölgelerinde yaklaşık 250 tali bayi ile çalışmaktayız. Firmamızda 2 üretim hattımız mevcuttur. Üretim kapasitemiz yaklaşık (3,500 mtül / gün)’dür. Ürün gruplarımız arasında PVC kapı ve pencere üretimi, panjur ve cam bulunmaktadır.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

İnşaat ve PVC sektöründen gelen köklü tecrübe ve bilgi birikimimiz sayesinde müşterilerimiz ile empati kurabiliyoruz. Bununla beraber onların hangi ürünü, hangi fiyat üzerinden, nasıl bir hizmetle satın almak isteyeceklerini çok iyi anlıyoruz. Öncesinde ürünü alan konumundayken şu anda ürün satışı yapan konumda olduğumuzdan rekabet etmek ve başarmak için nelerin gerekli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bize sektörde ciddi bir avantaj yaratıyor. Ayrıca olmazsa olmazımız olan hızlı üretim, zamanında teslimat ve kaliteli işçilik hizmetlerimiz diğer markalara karşı ciddi bir rekabet üstünlüğü sağlıyor.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

İş ortaklarımızı seçerken sektöre ve ticarete bizim gibi bakan ve gerek kaliteli üretim yapan gerekse sözünü tutan firmaları tercih ediyoruz. Bu da güçlü olduğumuz alanlarda bizi bir adım daha öne çıkarıyor.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

İhracat faaliyetlerimiz ile ilgili özellikle Almanya ülkesinde ciddi yol aldık ve almaya devam ediyoruz. Özellikle Almanya gibi kaliteli malzeme ve üretim isteyen bir ülkede var olmak bizi gururlandırıyor.

2023 yılını firmanız ve sektörümüz açısından değerlendirebilir misiniz?

2022’den sonra 2023 yılı beklediğimizin aksine ekonomik olarak çok verimli geçti. Özellikle Avrupa’nın genç ve üretimde kaliteli, son teknoloji kullanan firmamıza olan yoğun ilgisi istediğimiz hıza ulaşmamızı sağladı. Sanıyorum bu ilgi 2024 yılında ve önümüzdeki yıllarda da bu şekilde devam edecektir.

wingar 102d

Firmanızın hedef, plan ve beklentilerinden bahseder misiniz?

Firma olarak, her zamanki gibi üretim kapasitemizi kaliteli bir şekilde attırıp çözüm ortaklarımıza ve bayilerimize hizmet sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca 2025 yılı içinde sektör ve bayilerimiz için yeni çalışmalarımız olacaktır.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öncelikle zaman ayırıp bizi ziyaret ettiğiniz için size ve Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri ekibine teşekkür ederiz. Bugüne kadar titizlikle ve hassasiyetle yaklaştığımız işimizde bundan sonra da aynı yaklaşımla ilerleyeceğiz. Kalite çıtasını her geçen gün yükselten yeni ürünlerimiz ve kaliteli hizmet anlayışımızla çalışmalarımızı soluksuz sürdüreceğiz.

Wingar A.Ş. Does Not Slow Down in Production Thanks to Its Vast Experience and Know-How  

We had an interview with Altan Akın AKDEMİR, Factory Manager of Wingar A.Ş., in which we not only received information about the operations and product groups of the company, being the outcome of its long-standing experience and know-how, and touched upon the competitive advantages that ensure the success of the products they develop.

wingar 102e1

Powered by OrdaSoft!