iq aluminyum logoIQ Alüminyum Türkiye’de ve İhracatta Daha Aktif Rol Oynamaya Hazırlanıyor

IQ Alüminyum Marka Satış Direktörü Müfit ATLAS ile firmanın sektöre sunduğu sistemler hakkında bilgi aldığımız, satış ve bayi yapılanmaları ile sektörde rekabet avantajı sağlayan faaliyetlerine dikkat çektiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

iq aluminyum 84a

IQ Alüminyum’un kuruluş öyküsünü anlatabilir misiniz?

Alüminyum sektöründe kalite, müşteri odaklılık ve inovatif ürünleri ile öne çıkan IQ Alüminyum Sistemleri, 2014 yılında sektöre adım attı. 2014 yılında Deceuninck Alüminyum Sistemleri ve Winsa Alüminyum Sistemleri olarak iki farklı marka ile sektöre giren IQ Alüminyum, 2016 yılında alınan stratejik karar ile yoluna IQ Alüminyum Sistemleri olarak sektörde emin adımlar ile devam ediyor. 2014 yılından bu yana IQ Alüminyum, geliştirdiği benzersiz ürünler, sektörde yarattığı farklılıklar ve alanında uzman bayileri ile günden güne büyüyor.

IQ Alüminyum’un sektöre sunduğu sistemler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bir sistem evi olarak IQ Alüminyum, mimari projelere tasarım ve detay desteği vererek müşterilerine ihtiyaca uygun çözümler yaratmaktadır. Bunu yaparken Deceuninck Grubu’nun 87 yıllık teknolojik bilgi birikiminden faydalandığımız gibi mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve satın alma departmanlarının da tüm ihtiyaç ve taleplerini güncel olarak takip ediyoruz.

Bulunduğumuz sektöre her daim yenilikler getirmeye özen gösteriyoruz. Şu an satış portföyümüzde geniş bir sistem ağına sahibiz. Tüm kullanım kolaylıklarını içerisinde barındıran değişik açılır sistemler, sürme sistemler, katlanır cam ve katlanır kapıya izin veren katlanır sistemler, her amaç ve kullanıma hizmet eden yardımcı profiller, panjur profiller, skylight sistemler, ofis bölmeleri ile silikon cephe, kapaklı cephe ve entegre cephe sistemlerini bünyemizde bulunduruyoruz.

Satış ve pazarlama hususundaki yapılanmanız ve bayileriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere 4 bölgede merkezlerimiz bulunuyor. Her bölgede yeterli sayıda satış ve destek personelimiz var. Bu personellerimizle birlikte 81 ile hizmet verebiliyoruz. 2014’te başlayan sürecimiz, meyvelerini vermeye başladı. Önümüzdeki süreçte, tüm Türkiye’de ve ihracat alanında daha aktif rol oynayacağız.

Türkiye genelinde 209 bayimiz var. Bayi seçiminde de çok titiz davranıyoruz. Herhangi bir merdiven altı üreticinin bizim ürünlerimizi alıp satmasına asla müsaade etmiyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bayilerimiz bulunduğu bölgenin en iyi iş adamlarından oluşmaktadır.

Katılım sağladığınız ve sağlayacağınız fuarlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Alüminyum sektöründe dünya genelinde gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hep bir araştırma içerisindeyiz. Dünya çapındaki tüm sektörel fuarları yakından takip ediyoruz. Bu yıl, her yıl olduğu gibi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarı’nda yerimizi alacağız.

Müşteri ve bayi aidiyeti sağlama yönünde attığınız adımlara ilişkin bilgi verebilir misiniz?

IQ Alüminyum olarak hem müşteri hem de bayi aidiyeti oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim müşterilerimizin profesyonel olması, belirli koşulların titizlikle karşılanmasını gerektiriyor. Bu da uzun ve zorlu bir yol. Biz bunu kalıcı hale getirmek istiyoruz ve bunun için de yoğun bir mesai harcıyoruz.

Sizi rakiplerinizden ayıran faktörler nelerdir?

Farklı ürünlerle pazarda kendimize yer bulmak istiyoruz. Bazı ürünlerimizin çok az rakibi var. Bunlar daha fazla ilgi görüyor. Pazarda çok fazla bulunan ürünlerle de rekabete giriyoruz. Kalitede en üst segmentte yer alırken, fiyat odaklı ürünlerle de rekabet edebilecek durumdayız. Yani kaliteli ürünü, uygun fiyata da piyasaya sürebiliyoruz. Biz, bütün bir sistem üretiyoruz. Menteşesinden, kapı koluna kadar bütün ürünler IQ Alüminyum garantisi altında oluyor. Verdiğimiz hizmetle rakiplerimizden sıyrılıyoruz.

iq aluminyum 84b

Kozyatağı’nda bulunan plazanızda IQ Akademi olarak çok şık bir mekan oluşturdunuz. Bize biraz buradan bahseder misiniz?

Mimarlara, inşaat mühendislerine, müteahhitlere, mimarlık ve mühendislik öğrencilerine, bayilerimize ve bayi adaylarımıza, ortak dili konuşabildiğimiz, projeler görüştüğümüz, ürünlerimizi tanıttığımız, modern iç mimari tasarımıyla keyifli bir buluşma noktası olması için IQ Akademi’yi hayata geçirdik. Alüminyum sektöründe ilk ve tek olan IQ Akademi, yakın zamanda hem sektördeki profesyonellerin hem genç yeteneklerin hem de öğrencilerin gelişmesi için etkinlikler düzenleyecek. IQ Akademi, İstanbul’da faaliyetlerini devam ettirirken, İzmir ve Ankara’da da yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

iq aluminyum 84d

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine her daim destekleri için çok teşekkür ederim.

IQ Aluminium Is About to Play a More Active Role Both in Türkiye, and in Exports

We had an interview with Müfit ATLAS, Brand Sales Manager of IQ Alüminyum, where we not only gained information about the systems offered by the company to the sector, but also drew attention to its sales and dealer structuring, as well as to its activities that bring about competitive advantage in the sector.

iq aluminyum 84c

Powered by OrdaSoft!