Maer Makina Sırbistan WindoShow Fuarı ile Orta Avrupa’ya Odaklandı

Maer Makina Firma Sahibi Erhan ÖZCAN ile Sırbistan WindoShow Fuarı’nı değerlendirdiğimiz, fuarın kazanımlarına dikkat çektiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

maer ltd 101

Katılım sağladığınız Sırbistan WindoShow Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Fuarlar daha önceden ismimizi duymuş fakat henüz kendileriyle tanışma fırsatımız olmamış kullanıcılar ve bayi adayları ile bir araya gelmemiz adına bizim için önem arz ediyor. Orta Avrupa pazarına hitap eden Sırbistan WindoShow Fuarı, kendimizi göstermemiz ve planlarımızı paylaşmamız adına bizim için değer taşıyordu. Pazar büyüklüğünü de hesaba kattığımızda bize olan ilgiden memnunuz diyebiliriz.

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Fuarda, daha önceden yaptığımız pazar analizleri sonucu, kapı ve pencere üretiminde mutlaka kullanılması gereken 6 baz modelimizi sergiledik. Bu modelimizi kısaca “PVC ve alüminyum için gerekli olan bir üretim hattı” olarak tanımlayabiliriz. Gelişim aşamasında olan ve kısa süre önce üretilmiş olan birkaç modelimizi de kullanıcı deneyimlerinden faydalanarak broşürler üzerinden sergileyip anlatma fırsatı bulduk.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Fuarda makinelerimizi Orta Avrupa pazarında satmak isteyen birkaç firma ile görüşme sağladık. Bu görüşmeler bize, bayi ağımızı genişletmek adına faydalı bağlantılar sağladı. Birtakım karar aşamalarından sonra, karşılıklı olumlu dönüşler oldu. Bunun yanı sıra “Sadece makine satıcıları değil direkt kullanıcılar da bizim için birer bayidir” düşüncemizden yola çıkarak, makinelerimiz piyasa içerisinde yaygınlaştıkça, tavsiye edildikçe kendi kendisini pazarlayacağını da öngörüyoruz.

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Evet, fuar alanında sergilediğimiz tüm makineleri Sırbistan içerisinde üretim yapmakta olan bir kullanıcıya sevk ettik. Kendisi daha önceden firmamızın ismini duymuş ve bu bağlamda standımızı ziyaret etmiştir. Fuarın ikinci günü yapılan anlaşma ile makineler kendilerine devredilmiştir. Fuar sonrası ise irtibat halinde olduğumuz, fuar alanında anlaşmasını yaptığımız satışlara yönelik sevklerimizi gerçekleştirdi.

2023 yılı katılım sağlayacağınız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar var mıdır?

2023 yılı mayıs ayı içerisinde Kazakistan’da düzenlenen Windoor Expo 2023 Fuarı’na katılım sağladık. Ayrıca 2023 kasım ayı içerisinde gerçekleşecek Eurasia Window Fuarı’na da katılacağız.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Genel olarak kullanıcı deneyimleri ve eleştiriler bizim için ciddi bir önem arz etmektedir. Makinelerin üretimi esnasında göstermiş olduğumuz hassasiyeti, satış sonrası da gösteren bir firma olarak sözlerimi misyon cümlemiz ile bitirmek istiyorum: “Üreterek güçleniyoruz.”

Maer Makina Focused on Central Europe at the Serbian WindoShow Fair

We had an interview with Erhan ÖZCAN, Company Owner of Maer Makina, where we evaluated the Serbian WindoShow Fair, and drew attention to their gains therefrom.

maer ltd 101a

Powered by OrdaSoft!