Vermak Yeni Yatırımlarıyla Dünyada İlklere İmza Atmayı Sürdürecek

Vermak Makine Proje ve Satış Yöneticisi Ahmet İNAN ile firmanın faaliyetleri hakkında bilgi aldığımız Sırbistan All4Wood & WindoShow Fuarı’nı değerlendirdiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

vermak 100

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

22 yaşındayım. Okan Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü mezunuyum. Üniversite eğitimimin bir kısmını Toronto’da sürdürdüm ve 2022 yılında Türkiye’ye döndüm. Şu anda Vermak’ta Proje ve Satış Yöneticisi olarak görev yapmaktayım.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

2000 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan firmamız; ahşap, PVC, alüminyum sarma, kaplama, laminasyon hatları, kesme, dilimleme makineleri, yükleme, boşalma ve konveyör sistemleri, PVC profil bükme makinelerinin üretimini yapıp; kurulum, teknik bakım ve arıza onarım hizmetleri vermesinin yanı sıra, geniş ürün çeşitliliğine sahip makine, kalıp ve yedek parça satışlarını gerçekleştirmektedir. Dünya üzerinde seksen ülkeyi aşan ihracat hacmiyle farklı kıta ve ülkelerde satış ve üretim faaliyetlerini sürdüren şirketimiz, uluslararası arenada bayi ağını sürekli olarak genişletme hedefine sahiptir. Vermak, değişen şartlara yönelik olarak; araştırma, geliştirme, tasarım, üretim ve satış alanlarında hizmet verip; çözüm ortaklarının PLC, elektrik, mekatronik, pnömotik, hidrolik alanlarındaki teknolojilerini kullanarak gelişimi ilke edinmiştir. Yaşadığı hızlı büyüme ile sektörel, bireysel ve toplumsal çıkarları göz önünde bulunduran firmamız, sektörünün gelişmesi ve üretim hacminin genişlemesi için yatırımlarda bulunmaktadır. Ekip arkadaşları, bayileri ve müşterileriyle bütünleşen şirketimizin en öncelikli amacı, temelde müşteri memnuniyetini tutarak; sanayicilerimize, sarma ve laminasyon teknolojisinde yeni ve doğru çözümleri sunabilmenin yanı sıra, en iyi teknik servis hizmetini sağlamakta ve ülkemize sektörel bağlamda öncülük kazandırmaktır. Faaliyetlerini, bireysel ve toplumsal değerleri ön planda tutup üstün kalite ve ahlaki değerlere dayandırarak gerçekleştiren Vermak, “güven- dürüstlük- samimiyet” prensibiyle, müşterilerine hizmet vermeye devam edecektir.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Gerçekleştirdiğimiz Ür-Ge ve Ar-Ge yatırımları, geniş ürün portföyümüz, satış ve satış sonrasında anında hizmet ve çözüm merkezli yaklaşımlarımız, Türkiye’de ve dünyada ilke imza atan projelerimiz ile mevcut başarımızı ve daha büyük başarılara imza atma inancımızı korumaktayız.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Ürün kalitesi, marka değeri, kollektif güven ve sürdürülebilir firma ilişkileri çözüm ortaklarımızı seçerken dikkate aldığımız en önemli faktörlerdir.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Faaliyete başladığımız yıldan bugüne her geçen yıl artan ihracat hacmimizin neticesinde bugün Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika, Asya ve Avrupa kıtalarında seksenden fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmekteyiz.

Katılım sağladığınız Sırbistan All4Wood & WindoShow Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Fuar bizim için oldukça verimli geçti. Ayrıca böylesine global bir arenada Türk katılımcıların fazla olması oldukça gurur vericiydi.

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Fuarda kaplama, laminasyon ve dilimleme makinelerimizle birlikte beş yıldır Ar-Ge çalışmaları ve üretiminin tamamı bünyemizde gerçekleşen tutkal eritme sistemimizi ziyaretçilerimizin dikkatine sunduk.

2023 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2023 yılı bizim için oldukça yoğun geçen bir yıl oluyor. Üretim kapasitesini genişletmek amacıyla, geçtiğimiz yıldan başlayarak yatırıma odaklandık. Özellikle teknolojik CNC makineler ve insan kaynağının artırılmasına yönelik büyük atılımlarımız oldu. Hindistan ve Sırbistan’ın ardından önümüzdeki günlerde Almanya, ilerleyen aylarda da Amerika’da ve İstanbul’da Tüyap bünyesinde çeşitli fuarlara katılım sağlayacağız. Her zamanki gibi bu yıl da en büyük hedefimiz, müşterilerimize sunmuş olduğumuz hizmet ile %100 memnuniyet sağlamak olacak.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje- ALU&Art Dergilerine teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Vermak Keeps Breaking Grounds in the World with New Investments

We made an interview with Ahmet İNAN, Project and Sales Manager of Vermak Makine, about the company’s activities and discussed the Serbia All4Wood & WindoShow Fair.

Powered by OrdaSoft!