Beta Kimya’dan 1,7 Milyar TL’lik Dev Yatırım

Türk kimya sektörünün öncü şirketlerinden Beta Kimya A.Ş., yüksek katma değerli sanayi yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 1,7 milyar TL’lik dev yatırımla yapımı tamamlanarak

faaliyete başlayan Beta Kimya GEBKİM Kampüsü, 50 bin m² üzerine kurulu 35 bin m²’lik kapalı fabrika alanıyla Orta Doğu ile Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olacak.

 

 

beta kimya 102a

Yıllık 150 bin ton üretim kapasitesiyle 10 farklı kategoride 200’den fazla ürünün üretim üssü olacak Beta Kimya GEBKİM Kampüsü’nde, yüksek katma değerli PUR Hotmelt Yapıştırıcılar ile birlikte silanla termine edilmiş poliüretan yapıştırıcı ve dolgu ürünleri de Türkiye’de ilk defa yerli ve milli olarak üretilecek.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, TBMM Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji  Komisyonu Başkanı Mustafa VARANK, Kocaeli Valisi Seddar YAVUZ, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN, Beta Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İKMİB Başkanı Adil PELİSTER, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve GEBKİM Başkanı Vefa İbrahim ARACI’nın katılımıyla gerçekleşen Beta Kimya GEBKİM Kampüsü açılış töreni, Türk kimya sektörünün önde gelen isimlerini ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi.

Bakan Mehmet Fatih KACIR: “Bu Tesisle Bugüne Kadar Hep İthal Ettiğimiz Ürünlerini İlk Kez Ülkemizde Üretmeye Başlıyoruz”

Beta Kimya GEBKİM Kampüsü’nün açılış töreninde konuşan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, “2012’den bu yana kimya sektöründe, sabit yatırım tutarı yaklaşık 450 milyar lira olan 1700’den fazla yatırım için Bakanlığımız tarafından yatırım teşvik belgesi düzenledi. Söz konusu yatırımlarla 50 binden fazla istihdamın önünü açtık. Beta Kimya GEBKİM Kampüsü de yatırım teşvik sistemiyle katkı sunduğumuz yatırımlardan biri. Bugün açılışı gerçekleştirdiğimiz Beta Kimya GEBKİM Kampüsü, 10 farklı kategoride pek çok sektörün yapıtaşı 200’den fazla ürünün mutfağı olacak. Bu yeni üretim tesisimiz ile ülkemizin tarihi projelerinden Togg, savunma ve havacılık gibi stratejik sektörlerin önemli bir girdisini de yurt içinden temin edeceğiz. 1,7 milyar liralık yatırım bedeli, 35 bin metrekare kapalı alanıyla da Orta Doğu ile Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal tesisi olan Beta Kimya GEBKİM Kampüsü, 500 kişiye istihdam sağlayacak. Bu tesiste üretilecek yüksek katma değerli ürünler ise dünyanın 5 kıtasında 150 ülkeye ulaşacak. Kampüsümüz, çevreci üretim anlayışıyla ekonomimizin yeşil dönüşümüne katkı sunacak. 36 yıldır emekleriyle Türk kimya sektörüne değer katan Beta Kimya ailesini, kıymetli ve vizyoner yatırımlarından dolayı Beta Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İKMİB Başkanı Sayın Adil PELİSTER Beyi yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

beta kimya 102b

Mustafa VARANK: “Beta Kimya GEBKİM Kampüsü Göğsümüzü Kabartan Başarılarla Gururumuz Olacak”

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa VARANK ise, “Ülkemizin dört bir yanında üretimin, istihdamın ve ihracatın dinamosu olan güzide fabrikalarımızın temel atma veya açılış törenlerinde bulunmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. 1,7 milyar liralık bir yatırımla hayat bulan Beta Kimya GEBKİM Kampüsü, vatandaşlarımıza ve ülkemize yeni istihdam imkanları oluşturacak. Her alanda Türkiye’nin gücünü tahkim etmek için üretim ve yatırımlarda hız kesmiyoruz. 2020 yılında temelin birlikte attığımız ve bugün açılışını yine birlikte yaptığımız Beta Kimya GEBKİM Kampüsü, Orta Doğu ile Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olarak göğsümüzü kabartan başarılara imza atacak. Türkiye’yi üretim, yatırım, istihdam ve ihracat rotasında tutarak büyümeye devam edeceğiz. Bu nadide üretim tesisinin ülkemize kazandırdıkları için başta Sayın Adil PELİSTER olmak üzere tüm Beta Kimya ailesini bir kez daha kutluyor, kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

beta kimya 102c

Adil PELİSTER: “Beta Kimya GEBKİM Kampüsü’müzden Çıkacak Yeni Nesil Ürünlerle İlklere İmza Atacağız”

Yeni üretim tesislerinin yüksek katma değer yaratma vizyonlarının bir ürünü olduğunu ifade eden Beta Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adil PELİSTER, “Beta Kimya olarak yatırım, üretim ve büyüme daima önceliğimiz oldu. Bugün, Türk Kimya sektörüne ve ülke ekonomisine değer katacak, Beta Kimya ailemiz adına kilometre taşı olacak önemli bir yatırımı devreye almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yeni üretim tesisimizin temelini, Covid-19 Pandemisinin hem ekonomik hem de insani açıdan zorlu şartları altında büyük bir cesaretle atmıştık. Ne mutlu ki; maddi ve manevi fedakarlıklarla, ülke sanayimize ve kimya sektörümüze modern bir üretim tesisini daha kazandırdık. Yüzde 100 yerli ve öz sermayeye sahip, yaklaşık 1,7 milyar TL yatırım değeriyle gurur vesilemiz olan yeni üretim Beta Kimya GEBKİM Kampüsü, Orta Doğu ile Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olacak. Üretim kapasitemizi tam 5 katına çıkaracak, yıllık 150 bin ton üretim kapasitemiz ile burada yüksek katma değerli 5 yeni ürün grubuna daha adım atarak, otomobilden ambalaja, havacılıktan savunma sanayine kadar stratejik öneme sahip pek çok sektöre yönelik yeni nesil ürünlerimizle ilklere imza atacağız. Uzun zamandır ülkemizin yurt dışından ithal ettiği PUR Hotmelt yapıştırıcıların yanı sıra silanla termine edilmiş poliüretan yapıştırıcı ve dolgu ürünlerini de Türkiye’de ilk defa üretme gururunu yaşayacağız. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız olmak üzere, ilgili Bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza kıymetli destekleri için teşekkürlerimi arz ediyorum. Beta Kimya GEBKİM Kampüsü’müzün ülkemiz, şirketimiz, kimya sektörümüz ve sanayimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

beta kimya 102d

A Giant Investment of Turkish Lira 1.7 Billion by Beta Kimya

 Being one of the leading companies of the Turkish chemical industry, Beta Kimya A.Ş. has just completed another high value-added industrial investment. Having become operational upon completion of its construction with a giant investment of Turkish Lira 1.7 billion in Kocaeli Gebze V (Chemistry) Specialised Organised Industrial Zone, Beta Kimya GEBKİM Campus will be the largest adhesive and glue production facility in the Middle East and Eastern Europe with its 35 thousand m² closed factory area built onto 50 thousand m² of land.

Powered by OrdaSoft!