Asaş’tan Cumhuriyet’in 100’üncü Yılına Özel Dev Atatürk Heykeli

Sanatçı Seçkin PİRİM, Asaş için Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak, Cumhuriyetin her bir yılını temsil eden 100 katmandan oluşan 3 tonluk dev Atatürk heykeli tasarladı. Asaşsanat Atölyesi’nde üretilen heykel,  ‘Cumhuriyet’in eseri biziz, yüzü sensin’ mesajını veriyor.

 

 

 

asas 85

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından Asaş, Cumhuriyetin 100’üncü yılı için çok özel bir projeye imza attı. Heykel Sanatçısı Seçkin PİRİM, Asaş için geçmişten günümüze uzanan Cumhuriyet yolculuğunu simgeleyen 100 katmandan oluşan Atatürk heykeli tasarladı. Soyut bir Atatürk silueti olarak inşa edilen eserin merkezinde yer alan köprü; Atatürk’ün Cumhuriyetin temellerini atmış, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş ve bu ülkenin topraklarında yetişen insanlar için bir köprü görevi üstlenmiş olmasını sembolize ediyor. Asaş için Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel tasarlanan 3 ton ağırlığındaki, yaklaşık 7 metre eninde ve 4 metre boyundaki alüminyum heykel, Asaşsanat Atölyesi’nde üretildi. 100.yıla özel olarak hazırlanan videoda; Seçkin PİRİM’in çalışma tarzı olan katmanlardan oluşan heykelin yapım süreci, Cumhuriyet’in kuruluşu ve bunun için verilen mücadele ile özdeşleştirildi. İç yüzeyi parlak ve ayna özelliğinde olan eserin içine girenlerin kendilerini görebilmesiyle heykel ile verilmek istenen ‘Cumhuriyet’in eseri biziz, yüzü sensin’ mesajına vurgu yapılıyor.

“Cumhuriyet’in Değerlerine Sahip Çıkıyoruz”

Asaş Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar YAVUZ, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak hazırladıkları projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirtti. YAVUZ; “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i korumak hepimizin görevi. Sanata önem veren bir marka olarak Seçkin PİRİM’in tasarladığı bu özel Atatürk heykeli aracılığıyla biz de Cumhuriyet’imiz ve değerlerine sahip çıkıyor, ‘Cumhuriyet’in eseri biziz” mesajı veriyoruz” diye konuştu. Seçkin PİRİM de, Asaş ile iş birliği sonucunda ortaya çıkan eserin yapım sürecini Cumhuriyet’in kuruluşu ve bunun için verilen mücadele ile özdeşleştirdiklerini belirterek; “Heykelin ortaya çıkış süreci benim için de çok anlamlı ve gurur vericiydi. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında böyle özel bir esere imza attığım için çok mutluyum. Heykelin, Cumhuriyet’e sahip çıkma noktasında, gören herkese ilham vermesi en büyük dileğim” dedi.

‘Cumhuriyet’i Koruyacak Olan da Cumhuriyet’in Eseri De Biziz’

Asaş bu anlamlı proje ile ilgili bir de reklam filmi çekti. 26 Ekim’de tüm dijital platformlarda yayına giren, eserin sanatçısı Seçkin PİRİM’in de yer aldığı filmde, Atatürk heykelinin tasarımından üretimine kadar tüm aşamaları görülüyor. Filmde Fırat Tanış’ın sesinden, eserin amacını özetleyen: “Bir eser hayal edin. Görenler hayran kalsın, duyanlar ilham alsın. Bir eser hayal edin. Sahibi milyonlar olsun. Bir eser hayal edin. Bedeli fedakârlıkla ödensin. Bir eser hayal edin. Etrafındaki her şeyi sarsın, korusun. Atamızın mirası, en değerli eseri Cumhuriyet 100 yaşında. Cumhuriyet’i koruyacak olan da, Cumhuriyet’in eseri de biziz. Yüzümüzde Cumhuriyet kararlılığıyla, nice asırlara…”  sözleri yer alıyor.

Künye:

Reklamveren: ASAŞ

Reklamveren Yetkilisi: Demet İncirci, Sedef Çiftçi, Merve Demir

Reklam Ajansı: Rhino Runner

Prodüksiyon Ajansı: Fact İstanbul

Yönetmen: Fırat Aydın

DOP: Arınç Arısoy

Yapımcı: Mert Süs, Mehmet Karaca

Sanatçı: Seçkin Pirim

Seslendirme: Fırat Tanış

ECD: Emirhan Numanoğlu

Kreatif Ekip: Murat Soydeğer,

Kemal Tekeli

Müşteri İlişkileri: Mahmut Yum

Colossal Atatürk Statue from Asaş special for the 100th Anniversary of the Republic 

Artist Seçkin PİRİM designed for Asaş a 3-ton colossal Atatürk statue consisting of 100 layers representing each year of the Republic, special for the 100th anniversary of the Republic. The statue, produced at Asaşsanat Workshop, conveys the message ‘We are the work of the Republic, and you are its face’.

Powered by OrdaSoft!