sistem aluminyumAlüminyumun Kullanım Oranı Giderek Yaygınlaşıyor

Sanayinin önemli kollarından biri olan alüminyumun geri dönüşümlü bir ürün olması sebebiyle son yıllarda kullanım oranı giderek yaygınlaşıyor.

Türkiye’de kişi başına alüminyum kullanımı gelişmiş ülkelerin neredeyse yarısı seviyesinde olması da pazarın büyümeye açık olduğunu gösteriyor

Yüksek oranda geri dönüşümlü ürün olması nedeniyle dünyada ve Türkiye’de alüminyuma olan talep her geçen gün artıyor. Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan YEREKABAN, alüminyumun hafif, dayanıklı ve işlemesi diğer metallere göre daha kolay olduğunu için tercih edildiğini belirtti. Tüm bu özellikleri sayesinde alüminyumun dünyanın birçok ülkesinde kullanıldığını anlatan Ayhan YEREKABAN, “Alüminyum profil üretiminde teknolojik gelişim ve üretim kabiliyeti açısından dünya ile aynı konumda yer alıyoruz. Türkiye alüminyum pazarında kişi başı kullanımda gelişmiş ülkelerin yarısı seviyesinde. Bu da olumsuz bir yaklaşımdan ziyade pazarın büyümeye açık olduğunu gösteriyor” dedi.

Katma Değerli Üretim Vurgusu

Ham madde ve yardımcı malzeme fiyatlarındaki iniş çıkışların, artan enerji ve işçilik maliyetlerinin sektörü zorladığına dikkat çeken Ayhan YEREKABAN, nitelikli eleman eksikliğinin büyük sorun olduğuna işaret etti. Türk sanayicisinin üretirken, hareket alanının kısıtlandığını kaydeden Ayhan YEREKABAN, bu zorlukları aşmak için uzun vadeli düşünerek hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Sanayicinin kendisini sürekli güncellemesi gerektiğini anlatan Ayhan YEREKABAN, katma değerli üretimin Türk sanayisini canlandıracağını vurguladı.

Powered by OrdaSoft!