Binalarda %90’a Varan Enerji Tasarrufu Sağlayan İllbruck TP654, “Gümüş Çekül” Ödülünü Aldı

CPG Türkiye, Yapı Kataloğu tarafından 28. kez düzenlenen “Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri”nde illbruck TP654 ürünü ile “Yapıda Yenilikçi Ürün Ödülü” kategorisinde “Gümüş Çekül” ödülüne layık görüldü.

 

 

 

 

cpg turkiye 82a

Yapı Kataloğu tarafından düzenlenen 50. Yıl Diyalog Etkinlikleri kapsamında Bomontiada’da gerçekleşen ödül töreni sonrasında ödül alan ürünler, Altın Çekül Ödülleri Sergisi açılışında tüm davetlilerin beğenisine sunuldu. Gecede illbruck markası ile ödül alan CPG Türkiye, binaların ve yapıların enerji tasarrufu sağladığı, malzemelerin daha uzun süre dayandığı ve yapıların hedeflenen sürdürülebilirlik kriterlerinin üzerine çıktığı ürün yelpazesini sektöre sunuyor.

Özellikle son günlerde ön plana çıkan iklim krizi ile birlikte sürdürülebilirlik ve düşük enerji kullanımı daha da önem kazandı. Avrupa Birliği genelinde, binalar toplam enerji tüketimin yaklaşık %40’ını ve CO2 emisyonlarının %36’sını oluşturmaktadır. Binalardaki bu tüketimin bir kısmı yapı kabuğunda bulunan pencere, doğrama, cephe vb. yapı elemanlarının birleşim noktalarında oluşan boşluklardan kaynaklanmaktadır.

Binaların Enerji Tüketimini Azaltıyor

“Gümüş Çekül” ödülü kazanan illbruck TP654 ürünü ise bu boşlukların yalıtılmasını sağlayarak binaların enerji tüketimini azalmaktadır. Diğer sızdırmazlık ürünlerinden farklı olarak, illbruck TP654 patenli 3 katmanlı köpük yapısı ve %100 hava geçirmez film tabakasına sahiptir ve diğer sızdırmazlık malzemelerine göre çok daha yenilikçi bir üründür. İşte illbruck TP654’ün kullanıldığı binalarda, örneğin pasif evlerde, kullanılan enerji miktarı, Türkiye’de bulunan günümüz standart binalarına oranla, ısıtma ve soğutmada %90’lara varan oranda tasarruf sağlamaktadır.

Her Türlü İhtiyaca Tek Noktadan Cevap Verebilen Geniş Ürün Yelpazesi

Törende ödülü CPG Türkiye adına alan İş Geliştirme Müdürü Tolga AYCI, “Bir projenin başarısının, sadece kullanılan ürünlerin kalitesinin yanı sıra bu ürünlerin mümkün olan en iyi şekilde uygulanmasına bağlı olduğunu biliyoruz. Özellikle geçtiğimiz günlerde yaşamış olduğu deprem felaketinde bunu çok daha iyi gördük. Sağlam ve yaşanabilir yapılar üretmek sektör olarak en büyük görevimiz. Bu kriterleri sağlamak için de üst düzeyde beceri, bilgi ve uzmanlığımızı kullanarak ürünler geliştiriyoruz. CPG Türkiye olarak biz, yenilikçi yapı malzemeleri yaklaşımları ve sürdürülebilir yapı çözümlerimizi sektöre anlatmanın doğru olduğuna inanıyoruz. Her türlü ihtiyaca tek noktadan cevap verebilen geniş ürün yelpazemiz ile bugüne kadar olduğu gibi 2023’te de mimarların, müteahhitlerin, planlamacıların ve sahadaki uygulayıcıların karşılaştığı karmaşık problemlere nokta atışı çözümler sunacağız. Bu ödül bizim Ar- GE tarafında ne kadar da doğru bir yolda olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Illbruck TP654, Saving Up to 90% Energy in Buildings, Receives “Silver Plumb” Award 

CPG Turkey was awarded the “Silver Plumb” award in the “Innovative Product Award in Building” category with its illbruck TP654 product at the “Golden Plumb International Building Catalog Awards” organized for the 28th time by Building Catalog.

Powered by OrdaSoft!