ozekin grup 84aÖz Ekin Grup Dünya Markalarını Üretme Yolunda, Yenilikçi Ürünlerini Pazara Sunuyor

Öz Ekin Grup Satış Direktörü Sedat ÇİMEN ile firmanın kuruluşundan bu yana sürdürdüğü faaliyetleri ile dünya markası olma yolunda atılan adımları konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

 

ozekin grup 84b

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

25 yıldır PVC ve alüminyum pencere ve kapı sektöründe imalat, montaj, satış ve pazarlama, dış ticaret alanlarında sektörün temelinden gelerek, Türkiye’de pencere ve kapı sektörünün hem içinde bulundum hem de geçirdiği aşamalara katkı sağlamaya çalışıyorum.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz? (kuruluşu, m2 bilgisi, personel sayısı gibi)

Öz Ekin Grup, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan, kurulumu 1988 yılına dayanan şu anda da yatırım faaliyetleri ile 20.000 m2 kapalı alana ulaşmış bir tesiste faaliyet gösteren bir firmadır. 35 yıldır sürdürdüğü faaliyetlerine PVC ve Alüminyum & Pencere Sistemleri, Cam İşleme Tesisi ve Teknik Camlama Sistemleri (Cam Balkon Sistemleri) olarak 3 ana alanda devam etmektedir

ozekin grup 84c

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamızın 3 ana dalda iştigali vardır.  Bunlardan ilki Kraftzunde Acouple PVC Profil Sistemi. PVC pencere sistemlerinde; Kraftzunde markamızda Alman tecrübesi ile Türk becerisini birleştirdik. Kraftzunde Acouple markamızda poliüretan köpük ve destek sacı ile akuple edilmiş PVC profil sistemini geliştirdik. Peki, bunu neden yaptık? 25 yıldır sektörün içinde bulunduğum için söyleyebilirim ki sonradan PVC’nin içerisine konan destek sacı ile üretilen pencere sistemleri, sektörün kanayan yarasıdır. Bunu şöyle açıklayabilirim; firmalar sacı ayrı PVC profili ayrı tedarik eder. Ayrı nakliye öder ve ayrı ayrı stok yeri oluştururlar. Sac kesimi için ayrı işçi istihdamı sağlarlar. Ve bu sorunlar sektörümüzün üretimdeki problemi haline gelmiştir. Şimdi bu sorunlar Karftzunde Accouple PVC pencere sistemleri markamızda ortadan kalkmıştır. Ayrıca sonradan içine destek sacı atılan PVC profilin içerisi boş olduğu için statik dayanımı düşük olur. Kraftzunde Accouple PVC profil sisteminin içerisi poliüretan köpük ve destek sacı ile akuple edildiği için statik dayanımı çok yüksektir. Bu, uluslararası akredite edilmiş test merkezlerinde yapılan raporlar ile de doğrulanmıştır. Kraftzunde Accouple PVC profil Sistemini,11-14 Kasım 2023 pencere fuarında sektörümüz ile buluşturacağız.

Alüminyum pencere sistemlerinde yatırım yapan firmamız, Royal FULL SYSTEM Alüminyum Pencere Sistemleri ile alüminyum pencerenin ısı iletkenliğini ortadan kaldırmıştır. Piyasada olan ısı yalıtımlı alüminyum profilin ısı geçirgenlik değeri yani Uw değeri = 2,5 W/m2K iken Royal FULL SYSTEM ile ısı geçirgenlik değeri Uw= 1,3 W/m2K değerini yakalamaktadır. Bu konuya biraz daha dikkat çekmek istiyorum.

ozekin grup 84d

Günümüzün güncel konusu olan iklim değişikliği sebebi ile pasif ev oluşumu önem kazanmıştır.  Pasif ev; binanın ekolojik ayak izini azaltan, bir binada enerji verimliliği için gönüllü bir standarttır. Ve bu durum herhangi bir alanı ısıtma veya soğutma için çok az enerji gerektiren ultra düşük enerjili binalarla sonuçlanır. Tam bu noktada ısı yalıtımlı alüminyum pencerelerin ısı iletkenliğinin yüksek olması, bu nitelikleri karşılayamamaktadır. Royal Full System Alüminyum Pencere Sistemlerinde, alüminyum profilin içerisinin Poliüretan köpük ile doldurulması sonucunda yalıtım değeri yani Uw değeri 1,3 W/m2K olarak istenilen nitelikleri karşıladığından dolayı Avrupa pazarı ciddi şekilde bu ürün ile ilgilenmektedir. Ayrıca bu ürünümüzün en önemli özelliği tamamen PVC aksesuarları ile çalışması ve tamamen PVC makinelerinde, PVC kesici bıçakların alüminyum kesici bıçaklar değiştirilerek üretilebilmesidir.

PVC pencere üreten firmaların son zamanlarda alüminyum pencere imalatına başlama istekleri oluşmakta. Bunu yerine getirmek için ise ayrı alüminyum ustası, ayrı alüminyum makinesi ve ayrı alüminyum aksesuar stoğu tutmaları gerekmektedir. Hali hazırda PVC pencere üretimi yapan ve Royal Full System Alüminyum Profili satın alan tesisler hiçbir sistemi bozmaya gerek kalmadan bir anda alüminyum pencere üretimi yapabilen pozisyona geçmektedir. Bu da PVC pencere üretim tesisi kurmuş ve yatırım yapmış firmaların bir anda aynı kurulumla alüminyum pencere üretimi de yapmalarına olanak sağlamaktadır. Yine bu ürünümüzü de 11-14 Kasım 2023 pencere fuarında sektörümüz ile buluşturacağız.

Malatya; Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinin kesişim noktasında yer almaktadır. Bu bölgede Şişecam’ın en büyük bayileri arasında yer almaktayız. Cam işleme ve Isıcam tesislerimizin olması, son zamanlarda pazar payı genişleyen Cam balkon sistemlerinde, ROYAL GLASS Cam Balkon Sistemleri olarak oluşturduğumuz bayilerimizin desteği, bizi Türkiye markası haline getirmiştir. Cam balkon sistemlerinde yeni bir çığır açacak cam cephe görünümündeki Glass Balcony adlı ürünümüzü ise 11-14 Kasım 2023 pencere fuarında sektörümüz ile buluşturacağız.

ozekin grup 84e

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hali hazırda 15ten fazla ülkeye ihracatımız mevcuttur. Yeni ürünlerimiz ile birlikte önümüzdeki 1 yıl içerisinde hedef seçtiğimiz 20 ülkeyi de ekleyerek 35 ten fazla ülkede katma değeri yüksek Türk ürünlerini pazara sunacağız.

2023 yılını firmanız ve sektörünüz açısından değerlendirebilir misiniz?

Öz Ekin Grup olarak 2023 yılında, bölgemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgenin yaralarının sarılması için, bölgede yeni istihdam ortamı sağladık ve ARGE yatırımlarına öncelik verip, katma değeri yüksek ürün üretimine başladık.

Firmanızın hedef, plan ve beklentilerinden bahseder misiniz?

Firmamız, 2024 yılı ve sonrası için Dünyada ses getirecek yeni ürünlerimiz için tanıtım, pazarlama ve satış faaliyetlerini hızlandırarak, Dünya markası olmak için çalışmalarımıza devam edecektir.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öz Ekin Grup olarak önceliğimiz herkesin yaptığını değil, her zaman bir fazlasını yapmak. Ülkemizin katma değeri yüksek ürünler üretmeye ihtiyacı var. Biz de bu bağlamda firma olarak bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Öz Ekin Group Launches Its Innovative Products on Its Way to Become a World Brand

We made an interview with Sedat ÇİMEN, the Sales Director of Öz Ekin Group, where we talked not only about the activities of the company since its incorporation, but also about the steps they have been taking towards becoming a world brand.

Powered by OrdaSoft!