Somfy Geliştirdiği Yeni Nesil Teknolojilerle Sektöre Yön Veriyor

Somfy Türkiye Genel Müdürü Harun AYGEN ile firmanın dünyadaki ve Türkiye’deki faaliyetleri, sektörü bekleyen yenilikleri ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

somfy w101 a

Röportajımıza başlarken öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1978 İzmir doğumluyum. İnşaat mühendisiyim. Somfy Türkiye’ye 2006 yılında Satış Koordinatörü olarak katıldım. Ardından 2013 yılında İş Geliştirme Takım Lideri, 2016 yılında da İş Geliştirme Müdürü olarak çalışmaya devam ettim. Marmara hariç tüm bölgelerin satış yönetiminden sorumluydum. 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle de Somfy Türkiye Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiş oldum. Ayrıca, evli ve iki kız çocuk babasıyım.

Somfy’yi elbette çok iyi biliyoruz ama firmanın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz?

1969 yılında Fransa’da kurulan Somfy, konutlardaki ve ticari binalardaki açılır-kapanır mekanizmalar için ileri teknolojili motorlar ile akıllı ev sistemleri üreten dünya çapında bir marka. Şirketimiz kurulduğu günden bugüne dünyanın 8 farklı noktasında yapılanmış olan üretim tesislerinde 100 milyondan fazla motor üretmiş bulunuyor. Dünya genelinde her yıl 20 binin üzerinde profesyonel müşteri ve milyonlarca tüketici, yaşam alanlarında Somfy ürünlerini kullanmayı tercih ediyor. Türkiye pazarına girişimiz ise 80’li yılların başlarına dayanıyor. Önceleri distribütörler aracılığıyla sağladığımız hizmeti, 2004 yılından itibaren Somfy Türkiye olarak direkt kendimiz sağlamaya başladık. İstanbul merkez ofisimiz ve ana lojistik merkezimiz dışında Ankara, İzmir, Adana ve Antalya’da bölge temsilciliklerimiz mevcut.

Ürün gamımız içinde perde, panjur, kepenk, tente, pergola, garaj ve bahçe kapıları için üretmiş olduğumuz motorlar, kumandalar, kontrol üniteleri, kameralar, alarm sistemleri, sensörler ile birlikte uzaktan kontrol ve izleme de sağlayan akıllı ev ve bina sistemleri yer alıyor. Somfy Grubu, motor ve otomasyon sistemlerinde açık ara dünya lideri konumunda bulunuyor, dolayısıyla bu ürünlerde marka bilinirliğimiz oldukça yüksek. Diğer yandan yeni teknolojilerimize de devamlı yatırım yapıyoruz. Evdeki motorlu sistemleri ve akıllı ekipmanları bir arada kontrol etmeye, programlar oluşturmaya ve cep telefonu ile uzaktan kumanda etmeye imkan sağlayan akıllı ev çözümlerimiz buna örnek gösterilebilir. Ev teknolojileri üreten ve kendi alanlarında önde gelen birçok marka ile de çözüm ortaklıklarımız bulunuyor. Ürünlerimiz birbirleriyle entegre çalışarak kullanıcılara daha fazla fırsat içeren bir dünyanın kapılarını aralıyor.

2023 yılı nasıl geçiyor? Önümüzdeki dönem için hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Öncelikle elbette 2023 hepimiz için çok üzücü şekilde başladı. Deprem felaketinden çok büyük üzüntü duyduk. Birlik olarak bu süreçleri atlatacağımıza inandık ve Somfy olarak da elimizden gelen katkıyı sağladık, sağlamaya devam edeceğiz.

Pandemiyi geride bıraktık ama o zorlu dönemin etkileri geçen yıl da devam etmişti. Dünyada tedarik ve lojistik sorunları markaları etkiledi. Buna rağmen biz hedeflerimizi gerçekleştirmeyi başararak 2023 yılına da hızlı bir giriş yaptık. Lojistik planlamamızı da bu sorunları artık geride bırakacak şekilde, özenle yaptık. Somfy olarak, ana odağımız müşteri memnuniyeti. Sahada daima müşterilerimizin yanında olmaya ve destek vermeye çalışıyoruz. Bunun için ekibimizin gelişimine de yatırım yapıyoruz. Teknolojilik yatırımlarımız da tabii ki bunları destekliyor. Hem ürünlerimizle hem de verdiğimiz hizmetlerle fark yaratarak başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bu şekilde devam ederek çıtayı daha da yukarıya taşımaya kararlıyız.

Peki bizi ne gibi yenilikler bekliyor?

Somfy olarak, müşterilerimiz ve kullanıcılar için yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyoruz. Dünyada ve Türkiye’de artık daha fazla ön plana çıkmaya başlayan kablosuz perde motorlarımızı buna örnek verebiliriz. WireFree olarak adlandırdığımız bu motor serisi pille çalıştığı için uygulamada elektrik bağlantısı gerektirmiyor. Bu da hem montajcılar hem de kullanıcılar için çok önemli bir avantaj. Çünkü bu sayede hem dekorasyona zarar vermeden her eve kolayca uygulanabiliyor, hem de kablolama ve zamandan tasarruf sağlıyor.

Bu günlerde öne çıkan bir diğer ürünümüz de Maestria. Zip perde sektörü ülkemizde hızla gelişmeye devam ediyor. Biz de zip perde uygulamalarına özel tasarlanan Maestria motor serimizle burada standartları artırmak istiyoruz. Üç farklı limit ayarı seçeneği, kumaş gerginliğini otomatik ayarlayabilme, kilitli zip perde uygulamalarına uygunluk ve akıllı engel algılama gibi özellikleri Maestria’yı zip perdeler için kullanılan diğer motorlardan ayrıştırıyor.

TaHoma Switch akıllı ev sistemimiz de gündemde olan bir diğer ürünümüz. Standardı artık “motorlu” uygulamalardan “akıllı” uygulamalara doğru değiştiriyoruz. TaHoma Switch, evinizdeki tüm motorlu uygulamaları ve diğer bağlantılı cihazlarınızı merkezi şekilde kontrol etmenizi sağlıyor ve kullanıcılara gerçek akıllı ev deneyimini sunuyor. Bu da kullanıcılar için daha fazla kolaylık, konfor, tasarruf ve güvenlik anlamına geliyor. Somfy, birçok önde gelen ev teknolojisi markası ile çözüm ortaklığı kurmayı da sürdürüyor. Bu sayede, TaHoma Switch ile yönetebileceğiniz cihaz seçenekleri de her geçen gün artıyor.

somfy w101 c

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mıdır?

Biz, iş ortaklarımızın her alanda yanında olmak istiyor ve günlük hayatlarını kolaylaştırmak için yeni hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Bunun en yeni örneklerinden biri de geçen sene kullanıma soktuğumuz “Help me” mobil uygulamamız. Özellikle sahada montaj ve kurulum yapan ekiplere yardımcı olmak amacıyla tasarlanan bu uygulama ile Somfy ürünlerinin kurulumunu, yanlarında basılı kılavuzları taşımalarına gerek kalmadan, sadece görsel talimatları adım adım izleyerek yapmaları mümkün. Uygulama düzenli olarak güncelleniyor ve yeni ürünler eklenmeye devam ediyor. Müşterilerimizin Somfy ürünleriyle ilgili tüm teknik ihtiyaçlarında başvuracakları ilk referans noktasının daima telefonlarında hazır olmasını amaçlıyoruz. Win&ARTProje- ALU&Art Dergilerine katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Somfy Leads the Sector with the New Generation Technologies It Develops  

We had an interview with Harun AYGEN, General Manager of Somfy Türkiye, where we discussed the company’s activities in the world and in Türkiye, and the innovations awaiting the sector as well.

Powered by OrdaSoft!