dorapenDorapen “Her Zaman Zirvede Olmak!” Sloganıyla Ürünlerini 4 Kıtaya Kazandırıyor

Dorapen Satış Müdüresi Bilge KARAARSLAN YILMAZ ile firmanın “Her Zaman Zirvede Olmak!” sloganıyla 17 yıldır soluksuz sürdürdüğü faaliyetlerinde gelinen son aşamayı, sektörde rekabette üstünlük sağlayan ürünleriyle 4 kıtaya uzanan ihracat faaliyetlerini masaya yatırdığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

dorapen 1aa

Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?

2004 yılında kurulan firmamızın, satış müdüresi olarak görev alıyorum. Firmamızın kalite ve koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışı, kariyerime yön verdi. O günlerden bu yana, firmamızın Gebze’deki modern üretim tesislerinde ürettiği yenilikçi ürünlerin satış ve pazarlama faaliyetlerinde aktif bir rol üstleniyorum. 

Firmanızın kuruluşu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Dorapen olarak 17 yıldır, alanında çok tecrübeli çalışma kadromuzdan aldığımız güçle PVC kapı ve pencere sistemleri sektöründe yer alıyoruz. Dünya standartlarında ürettiğimiz mamullerimizi yaygın bayi ağımızla yurt geneline kazandırıp, 4 kıtada 40’dan fazla ülkeye ihraç ederek müşteri memnuniyetinde zirveyi görmeyi başardık.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız ve ürün gruplarınız nelerdir?

Yüksek üretim potansiyelimiz, stoklu ve hızlı teslimat garantimiz ve yenilikçi vizyonumuz sayesinde PVC sektöründe çok sayıda başarılara imza attık. Gün geçtikçe, tüm gerekli kalite belgelerini almaya hak kazanıp, marka değerini hafızalara yerleştirerek, sektörün liderleri arasında yerimizi aldık. Bu kapsamda en son teknoloji kullanarak geliştirdiğimiz 75 mm’lik 5 odacıklı Titanyum Serisi, 70 mm’lik 5 odacıklı Premium Serisi, 60 mm’lik 4 odacıklı Superium Serisi, 60 mm’lik 4 odacıklı Optimum Serisi, 83mm’lik Çift Raylı, 105,5 mm’lik Tek Raylı, 151 mm’lik Üç Raylı ve sineklikli Sliding Serisi ile sektörde rekabette bir adım öne çıkıyoruz.

dorapen 1c

Bayilik sisteminizden bahsedebilir misiniz?

Dorapen, Fischeer ve Westwin markalarıyla ürettiğimiz yüksek kaliteli ürünlerimizi, ülkemizde kaliteye önem veren imalatçı bayilerle buluşturuyor, kaliteyi en ekonomik haliyle ve avantajlı ödeme sistemleriyle bayilerimize sunuyoruz. Firmamız yenilikçi vizyonuyla ülkemizde bayi ağını her geçen gün artırıyor. Türk PVC sektörü, dünya sıralamasında en büyük 6’ncı üretim kapasitesini elinde bulundurmanın yanı sıra, 10 Milyon tona yaklaşan plastik üretim gücüyle Avrupa’da da Almanya’dan sonra en hacimli 2’nci plastik mamul üreticisi ülkesi olmayı başarmıştır. Bizde firma olarak ülkemizin bu konumuna katma değerli ürünlerimizle değer kazandırıyoruz.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Çevre dostu ve insan sağlığına uygun, yüksek kaliteli ham maddelerin kullanıldığı özel formülümüzle ürettiğimiz kalsiyum -çinko bazlı, kurşun içermeyen ürünlerimizi, Amerika’dan Endonezya’ya kadar 4 kıtaya ulaştırıyoruz. En zorlu tabiat koşullarında bile yıllarca özelliğini koruyup ısı, su ve ses yalıtımını mükemmel şekilde sağlayan çağdaş tasarımlarımızı sorunsuz bir şekilde dünyanın 4 bir yanına kazandırıyoruz.

dorapen 1b

Yurtiçinde ve yurtdışında katılmayı planladığınız fuarlar var mıdır?

Bu sene, yurt içinde pandemi dolayısıyla kasım ayına ertelenen Tüyap Pencere Fuarı ve global ölçekte düzenlenecek çok sayıda sanal fuara katılmayı ön görüyoruz.

Pandemi dönemindeki çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz? Kur dalgalanmaları, covid riski gibi konular ile ilgili ne tür önlemleriniz ya da yaptırımlarınız oldu?

Pandemi sürecinde, devletimizin öngördüğü, alınması gereken tüm ekstra güvenlik önlemlerimizi aldık. Buna paralel olarak pandeminin getirdiği birçok olumsuz etkene rağmen, teslim tarihlerimizde bir aksatma yaşatmadan tüm siparişlerimizi eksiksiz ve özenle hazırlayıp bayilerimize ulaştırmayı başardık.

2020 yılını sektörümüz ve firmanız açısından değerlendirebilir misiniz?

2020 yılı, pandemi, tutarsız dolar kuru ve ham madde de yüzde 137’lik gibi ciddi bir  fiyat artışı gibi nedenlerden ötürü tüm sektörü ciddi anlamda etkiledi. Bu dönemde ham madde bağlantılarını güçlü yapabilen firmalar, her şeye rağmen pozisyonlarını koruyabildiler. Ham madde tedariğinde problem yaşayan fabrikalar, profil tesliminde sıkıntılar yaşadı. Firma olarak temennimiz, tüm üreticilerin birlik beraberlik içinde, dayanışmayla bu süreci en az hasarla atlatabilmesi…

2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2021 yılında Çin ve Amerika’nın ilişkilerinin normalleşmesi ve Türkiye’nin dış ticarette yerini sağlamlaştırması, dolayısıyla sağladığı istikrar ve güvenle krizi fırsata çevirebilmesi ve inşaat sektöründe ihracatının katlanarak artmasını temenni ediyoruz.

dorapen 1e

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Sloganımız, “Her Zaman Zirvede Olmak!” 17 yıldır her geçen gün kendimizi geliştirerek, yenilenen teknolojiye adapte olarak işimizi en iyi şekilde yapmak için, gece gündüz demeden kaliteye yatırım yapıyoruz. Bu kapsamda, başta Dorapen U-PVC Pencere ve Kapı Sistemleri, diğer grup şirketlerimiz olan Ela Plastik, Asya Eva, MTN Eva Plastik ve İnnov Yapı’dan oluşan MTN Şirketler Grubu olarak ülkemize istihdam sağlıyor, güçleniyor ve Türkiye’ye kazandırıyoruz. Geçmişte ve bugünde olduğu gibi yarın da aynı yaklaşımla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz.

Dorapen introduces its Products to 4 Continents under the Motto of “Being at the Top All the Time!”

We interviewed with Dorapen’s Sales Manager, Bilge KARAARSLAN YILMAZ, regarding the current status of the activities they have been ceaselessly carrying out for 17 years under the motto of “Being at the Top All the Time!”, their products providing competitive dominance in the sector, and regarding their export operations that extend to 4 continents.

dorapen 1f

Powered by OrdaSoft!