Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

Yelken Kalıp, İnovatif Ürünleriyle Pencere Fuarı’ndaydı

Sektörde yarım yüzyılı geride bırakan ve Fornax markası ile üretim yapan Yelken Kalıp A.Ş. katıldığı Avrasya Pencere Fuarı’nda yoğun ilgi gördü. 4 binden fazla ürün çeşidine sahip olan şirket, en son bünyesine İTO Kilit markasını da kattı. Ayrıca Yelken Kalıp, 5 Mart gecesi her yıl gerçekleştirdiği geleneksel akşam yemeği etkinliğinde yurtiçi ve yurtdışı iş ortaklarıyla bir araya geldi.

 

 

yelken 82 1a

Kapı, pencere aksesuarları ve kilitleri alanında sektörde yarım asrı geride bırakan Yelken Kalıp, 4-7 Mart tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Avrasya Pencere Fuarı’na katıldı. Standında ziyaretçilerini ağırlayan Yelken Kalıp, yoğun ilgiyle karşılaştı. 5 Mart gecesi her yıl gerçekleştirdiği geleneksel akşam yemeği etkinliğinde yurtiçi ve yurtdışı iş ortaklarıyla bir araya geldi.

Avrasya Pencere Fuarı’na her yıl düzenli olarak katılan Yelken Kalıp, fuarda mevcut ürünlerinin yanında en son geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle de yer aldı. Yelken Kalıp Pencere & Kapı Aksesuarları ve Metal San. Tic. A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Nuray Ergül BULUTLAR, fuara 20 yıldır katıldıklarını belirterek, “Fuarlar sektör profesyonelleri ile bir araya gelmek açısından önemli alanlar. Aynı zaman diliminde farklı müşteri grubu ile bir araya geliyoruz. Sektördeki yenilikleri görüp kendi inovatif ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu açıdan fuarları önemsiyoruz” dedi. 

Avrasya Pencere Fuarı’nda da ürün portföylerinde yer alan ürünlerinin yanında Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdikleri yeni ürünlerini tanıttıklarını dile getiren BULUTLAR, fuarda; PVC, alüminyum profillere uyumlu donanım sistemleriyle yer aldıklarını özellikle de sürme ve ekstra güvenlik sistemlerini ön plana çıkardıklarını söyledi. BULUTLAR, şirketlerinin şu anda 4 binden fazla ürün çeşidi ile faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi. 

Yakın bir zamanda bünyelerine İTO Kilit markasını da kattıklarını hatırlatan Bulutlar, İTO Kilit ile sektördeki derinliklerini artırdıklarını vurguladı. BULUTLAR, “2022 yılına kadar Türk kilit pazarındaki ilk 3 firma arasında olmayı hedefliyoruz. Bu strateji doğrultusunda yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Yelken Kalıp was at Window Fair with its Innovative Products

Yelken Kalıp A.Ş, which has spent half a century in the sector and produces with the Fornax brand, attracted great attention at the Eurasia Window Fair. The company, which has more than 4 thousand product types, has recently added the İTO Kilit brand to its organization. In addition, Yelken Kalıp gathered with its domestic and international business partners at the traditional dinner event held every year on March 5th.

yelken 82 1b

yelken 82 1c