Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

Bir Dünya Markası: Schtec Makine

“Schtec Makine olarak, PVC-Alüminyum İşleme Makineleri konusundaki tecrübemiz, buna paralel olarak tüm sektörü ve rakiplerimizi yıllardır çok yakından takip etmemiz, müşterilerimizin isteklerini çok iyi bilmemiz, ürettiğimiz makinelerin de rakiplerine göre sunduğu teknolojik özelliklerinin ve hassasiyetinin daha fazla olması Schtec’i rakiplerinden birkaç adım öne taşımaktadır” diyen Schtec Makine Genel Müdürü Ertuğrul ÇAMAĞAÇ ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

schtec makine 82a

Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba, ben Ertuğrul ÇAMAĞAÇ. Schtec firmasında Genel Müdür olarak görev yapmaktayım. 

Üretimini/bayiliğini yaptığınız ürünler ve markalar ile ilgili bilgi verir misiniz?

2013 yılı Ağustos ayında 500 m² ile başladığımız üretim alanımızı yeni yerimizle birlikte toplamda yaklaşık 10.000 m²’ye çıkarmış olduk. Son yıllardaki gerçekleştirdiği Profil İşleme Merkezi ve Dört Köşe Kaynak CNC Köşe Temizleme Hattı satışlarıyla sektörde ülkemizin en hızlı yükseliş yapan 1. firması olduk.

Sektöre yatırım yapmayı ilke edinen firmamız, gelişime ve büyümeye açık vizyonuyla çözüm ortağı olduğu firmalarla sürdürülebilir bir büyüme hedefliyor.

Türkiye’de en çok Profil İşleme ve Kesim Merkezi satışını gerçekleştiren firmalar arasında olmaktan hem mutluluk hem de önemli bir sorumluluk duymaktayız.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Schtec Makine, kuruluşundan bu yana çok uzun bir zaman geçmemesine rağmen, deneyim; bilgi birikimi ve tüm tecrübesini üretmiş olduğu yüksek teknoloji makinelere yansıtarak şu an Amerika’dan Hindistan’a kadar büyük bir coğrafya üzerinde 50’den fazla ülkede değerli müşterileri tarafından büyük bir memnuniyet ile kullanılmaktadır. Bunlar içerisinde neredeyse tüm Doğu Avrupa ülkeleri ile Almanya, Belçika, İspanya, İtalya, Macaristan, Polonya, Rusya, Eski BDT ülkeleri, Güney Amerika ülkeleri, Kuzey Afrika, Hindistan ve Körfez ülkeleri yer almaktadır. 

Schtec Makine olarak, PVC-Alüminyum İşleme Makineleri konusundaki tecrübemiz, buna paralel olarak tüm sektörü ve rakiplerimizi yıllardır çok yakından takip etmemiz, müşterilerimizin isteklerini çok iyi bilmemiz, ürettiğimiz makinelerin de rakiplerine göre sunduğu teknolojik özelliklerinin ve hassasiyetinin daha fazla olması Schtec’i rakiplerinden birkaç adım öne taşımaktadır.

Tüm bu faktörlerin yanı sıra özellikle bire bir insan ilişkileri ve müşterilerimiz ile sürekli sıcak temasın ve müşterilerimize vermiş olduğumuz teknik yeterlilikle beraber, kişisel güvenin de ihracatta çok büyük rol oynadığının bilincindeyiz. Müşterilerimizin kalitemize ve yüksek teknolojimize olan güveni, birebir kişisel güven ile de pekiştirilmektedir. 

İhracat noktalarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Öncelikle ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan bu sıkıntılı günlerin bir an önce son bularak, özellikle bulunduğumuz coğrafyada ve tüm dünyada insanların sağlıklı ve huzur içerisinde yaşayacağı bir sürece en kısa zamanda geçilmesi dileklerimizi iletiriz. Hep beraber çalışarak, üreterek, daha özverili olarak bu sıkıntıları toplum olarak en kısa sürede atlatacağımıza olan inancımız bizlere daha da enerji vermektedir. Bunlar sağlandığı takdirde ekonomik istikrarın da gerçekleşeceğine ve bizlerin de daha sağlıklı ve rasyonel planlamalar yapabileceğimize inanmaktayız. 

Firmamızla ilgili olarak 2020 yılı başları itibariyle, yapmış olduğumuz fabrika ve makine yatırımlarımızla Schtec markasını yurtiçinde ve yurtdışında pek çok değerli müşterilerimizle buluşturup, özellikle yurtdışındaki marka değerimizi daha da yukarılara çıkarmak istiyoruz.

Schtec’in bir dünya markası olabilmesi için tüm çalışmalarımızı hız kesmeden büyük bir enerji ile ve genç, dinamik kadromuzla gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda da hedefimizden şaşmadan çalışmalarımızı ve planlarımızı yapmaktayız.

Katıldığınız İstanbul Avrasya Pencere Fuarı’nı değerlendirir misiniz?

Yeni ürünlerimizi sergileme fırsatı bulduğumuz bu fuarda Schtec Makine standımız hem yurtiçinden hem de yurtdışından birçok ziyaretçinin ilgi odağı olmuştur. Elbette yaşanan Covid-19 pandemisinin ilk yayılma zamanına denk gelmiş olması ziyaretçi sayısında belirgin bir düşüşe neden olmuştur. Fakat gelen ziyaretçi ve Pencere Üreticileri ele alındığında oldukça ilgili yatırımcıların standımızı ziyaret ettiğini söyleyebiliriz.

Fuarda sergilediğiniz ürünler ve yenilikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Avrasya Pencere Fuarında bu yıl yeni makine gruplarımızı sergilemeye özen gösterdik. Bu bağlamda CSML 220 Tam Otomatik İşleme Merkezimiz ve DCA 440 Otomatik Servo Kontrollü Alüminyum Çift Kafa Kesim Makinesi gibi yeni ve üstün özelliklere sahip makinalarımızı değerli müşterilerimizin dikkatine sunmuş bulunmaktayız. Schtec Makine olarak sektörümüzde hem PVC hem de Alüminyum Profil üreticilerine yönelik yeni ve özgün çözümler sunmaya devam etmekteyiz.

Fuar süresince gerçekleştirdiğiniz etkinliğiniz varsa bilgi verir misiniz?

Değerli ziyaretçilerimize Fuar süresi boyunca tam olarak çalışır ve tüm işlemlerin detaylı olarak incelenebilir olduğu makine parkurlarımızın sunumunu başarıyla gerçekleştirdik. Yeni nesil ve daha üst teknolojiyle donatmış olduğumuz makinelerimiz tüm Sektör temsilcilerine en ideal haliyle tanıtılmıştır. 

 

schtec makine 82aa

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?

Elbette birçok Uluslararası Fuar için katılım plan ve projelerimiz mevcuttur. Fakat yaşanan Covid-19 Pandemisi nedeniyle 2020 yılı yurtdışı fuarlarının birçoğu iptal olmuş veya tarihleri değişmiştir. Özellikle belirtmek isteriz ki, sektörel fuarlarımızla ilgili her türlü gelişmeyi yakından takip etmekteyiz. Şartların uygun hal almasıyla birlikte tüm dikkatimiz ve enerjimiz ile yurtdışı fuar ve tanıtım faaliyetlerimize devam edeceğiz.

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Günden güne sektörde kalitesi kabul gören makinelerimizle birçok kullanıcıya ulaşırken ve yolumuza emin adımlarla devam ederken ekibimizi de tecrübeli ve enerjisi yüksek personellerle genişletmekteyiz. Yurtiçindeki yaygın satış ve servis ağımızı yurtdışında da daha ileri noktalara ve çok daha geniş kullanıcı kitlesine ulaştırmak amacıyla her geçen gün kendi sınırlarımızı zorluyor ve ileri yol alma ivmemize devam ediyoruz.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Buradan sizler aracılığıyla belirtmek isterim ki 2020 yılında en büyük hedefimiz yine kendimizi aşmak olacaktır. Çalışma arkadaşlarım kendileriyle yarışın her zaman motivasyon kaynağı olduğunu düşünmektedir.

İçinden geçmekte olduğumuz zorlu süreç içerisinde en önemli hususun, kullanmakta olduğumuz ve firmamızın temel prensibi olan Yüksek Teknoloji sayesinde uzaktan bağlantı ile online olarak müşterilerimize vermekte olduğumuz teknik destek olduğunu özellikle belirtmek isterim.

Müşteri memnuniyetinin öncelikli ilke edinildiği çalışma sistemimiz ile yurtiçi pazarımızın yanı sıra ihracat pazarlarında da yükselen bir satış grafiği ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yüksek teknolojiye dayalı çözümlerde bizi tercih eden tüm müşterilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Sizlerin vasıtasıyla öncelikle büyük bir emek harcayarak fuara katılıp ürünlerini sergileyen tüm katılımcıların fuar sonrasının da kendileri ve ülkemiz için hayırlı ve güzel geçmesini dilerim. Dünya genelinde Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan olumsuzluklara rağmen ülkemizin “Üretim ve İhracat” ile bu zor günlerin üstesinden hep birlikte ve en kısa sürede geleceğinden emin olduğumuzu vurgulamak isteriz. 

Ayrıca bu fuarımızda da bizleri yalnız bırakmayarak, bizlere destek olarak standımızın inanılmaz bir şekilde yoğun olmasını sağlayan tüm değerli müşterilerimize ve Win&ARTProje / ALU&Art dergileri ekibine teşekkürlerimizi sunarız.

World’s Leading Brand: Schtec Machinery

We had a conversation with the General Manager of Schtec Machinery, Mr. Ertuğrul ÇAMAĞAÇ, who stated as follows: “As Schtec Machinery, our experience in PVC-Aluminum Processing Machines, and in parallel with this, the fact that we have been following the industry and our competitors very closely for years and that we know the demands of our customers very well, and that the machines we produce have more technological features and sensitivity than the competitors bring Schtec a couple steps further than its competitors.”

 schtec makine 82bb