Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

eliz cam sistemleri“Hayata Kalıcı ve Güvenli İzler” Eliz Cam’dan

“Fuara uzun yıllardır katılım gösteriyoruz, bu sene lansmanını yaptığımız EuroSlide sürme cam sistemi ve GioPlus temizlenebilir giyotin cam sistemimiz çok ilgi gördü. Fuarın en çok konuşulan ürünlerinden biri oldu desek abartmış olmayız” diyen Eliz Cam Sistemleri kurucu ortaklarından Fırat Macun ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

eliz cam sistemleri 82a

Üretimini/bayiliğini yaptığınız ürünler ve markalar ile ilgili bilgi verir misiniz?

Biz 12 yılı aşkın bir süredir cam sistemleri üretimi yapıyorum. Ar-Ge ekibimiz ile mevcut ürünlerimizi daha da geliştirip pazarın ihtiyaç duyduğu ürünleri yapıyoruz. Özellikle giyotin cam, sürme cam, katlanır cam ve kış bahçesi sistemleriniz sektörde çok beğeni toplayan sistemlerimiz.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Bizim öncelikli hedefimiz çözüm üretmek. Hem bayilerimiz için hem de son kullanıcı müşterimiz için kusursuz ve estetik sistemler geliştirmek bizim olmazsa olmazımızdır. 

İhracat noktalarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Özellikle Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinde ihracatımız sürekli artan bir ivme ile devam ediyor. Türki Cumhuriyetlerden de talep almaya başladık. İhracat payımızı toplam satışlarımızda %50’in üzerine çıkarmak ve ülkemize döviz kazandırmak öncelikli hedeflerimizden.

Katıldığınız İstanbul Avrasya Pencere Fuarı’nı değerlendirir misiniz?

Fuara uzun yıllardır katılım gösteriyoruz, bu sene lansmanını yaptığımız EuroSlide sürme cam sistemi ve GioPlus temizlenebilir giyotin cam sistemimiz çok ilgi gördü. Fuarın en çok konuşulan ürünlerinden biri oldu desek abartmış olmayız. Katılımcılarımız da bu sene bizim için yeterliydi.

Fuarda sergilediğiniz ürünler ve yenilikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Fuarda birçok ürün sergiledik. Katlanır, sürme, kış bahçesi, otomatik sürme, korkuluk, askılı sistemleriniz standımızda yerini aldı. Bizim için detaylar çok önemli, ürünlerimizde de buna çok dikkat ediyoruz. Ar-Ge ekibimiz montaj esnasında ustaların işini kolaylaştırmak için tüm detayları dikkatli bir şekilde ele alıyor. Tasarım ekibimiz de müşterilerimiz evlerine ya da iş yerlerine estetik bir görünüm kazandırmak için yoğun çaba harcıyor. 

Fuar süresince gerçekleştirdiğiniz etkinliğiniz varsa bilgi verir misiniz?

Temizlenebilir Giyotin Cam sistemimiz çok ilgi gördü, sektörün merakla beklediği bu sistemi fuarda tanıtma fırsatımız oldu. 

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?

Almanya’da yapılacak olan fuara katılmayı planlıyorduk, fakat Corona virüs tüm etkinlikleri aksattı. Önümüzdeki süreç ne gösterir biz de bilmiyoruz.

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

2019 yılında ülkemizde yaşanan kur değişimleri tüm sektörleri etkiledi. Biz stok ve sermaye gücümüz sayesinde az etkiledik. Büyük projeli işlerimiz arttı, yeni fabrikamıza taşındık. 2019 bizim için verimli geçti.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Öncelikler bayi ağımızı genişletme ve ürünlerimiz tüm Türkiye’de kullanıcıların beğenisine sunmak istiyoruz. 

eliz cam sistemleri 82b

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

“Hayata Kalıcı ve Güvenli İzler” mottosuyla yola çıktık ve herkesin hayatında mutlu, estetik, kalıcı bir iz bırakmak istiyoruz ve ilginiz için teşekkür ederiz.

“Permanent and Safe Traces to Life” by Eliz Cam

We had an interview with Mr. Fırat Macun, one of the co-founders of Eliz Cam Sistemleri, who stated as follows: “We have been participating in the fair for many years, our EuroSlide sliding glass system and GioPlus cleanable guillotine glass system, which we launched this year, attracted great attention. It is fair to say that it was one of the most talked about products of the fair.”