Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

omni 81Panic Bar’ın Adresi Omni

“Müşteri, çalışan ve tedarikçi memnuniyetini en üst düzeyde tutarak farklılık yaratarak, beklentilere ürünlerimiz, çalışanlarımız ve hizmet kalitemiz ile karşılık vermeye çalışmaktayız” diyen Omni Satış Müdürü Okan SAATÇİOĞLU ile söyleşi gerçekleştirdik.

 

omni 81 aa

Röportajımıza başlarken bize kendinizden, sektöre verdiğiniz hizmetlerden ve firmanınızın faaliyetlerinden bahseder misiniz?

1968 yılında kurulan Omni Metalurji, üretimine metal enjeksiyon, plastik enjeksiyon, metal form ve progresif kalıpların üretimi ile başlamış, 1997 yılında sektördeki ihtiyacı görerek Türkiye’de ilk kez kendi tasarımı olan CE belgeli panik çıkış mekanizması ve özel tip menteşe üreten firma olmuştur. Ben de yaklaşık 1 yıldır şirketin Satış ve Pazarlama Müdürü olarak bu ailenin bir parçası olarak hizmet vermekteyim.

Müşteri, çalışan ve tedarikçi memnuniyetini en üst düzeyde tutarak farklılık yaratarak, beklentilere ürünlerimiz, çalışanlarımız ve hizmet kalitemiz ile karşılık vermeye çalışmaktayız.

Çalışanlarımızın katılımı ve yönetimin desteğiyle teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ürünlerimizin daima en yüksek kalitede ve kullanılabilirlikte yurtiçi ve yurtdışı alıcılarımıza ulaşmasını sağlamak. Üretim fonksiyonlarını etkin, verimli ve müşteri odaklı kullanarak katma değeri yüksek, istihdamı ve ihracatı arttırmaya yönelik yeni ürünler üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamak en büyük hedefimizdir.

2019 yılını sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Taktir edersiniz ki 2019 yılı yalnızca ülkemizde değil global dünyada da ekonomik krizin yüksek olduğu ve ivmelerinin hesaplanamadığı bir dönemdi. Ülkemizde yaşanan 2018’deki kur artışı 2019’da ekonomik yüzünü gösterdi. Bu olumsuzluklarla birlikte inşaat sektöründeki aşağı yöndeki düşüş sektörün daralmasını hızlandırdı. Omni olarak müşteri memnuniyeti ve kendi iç dinamikleri arasında kriz yönetimini iyi kontrol ettiğimizi düşünüyoruz.

Ürünlerimizin sertifikalı olması, nitelikli ürün çeşitliliği ve de aranan çözüm ortağı olmamız 2019’da Omni markasını öne taşıdı diyebiliriz. Bu yıl yaptığımız testlerde bir ilke daha imza atarak Gömme Kilitli Panik Sistemle Çift Yönlü Yangın Testlerinde 260 dk, Yüzey Montajlı Panik Sistem Yangın Testlerinde ise yine Çift Yönlü 120 dk ile yeni bir başarıyı elde etmiş bulunmaktayız. Elde ettiğimiz bu başarı tüm ekibimizindir.

2019 yılını %20 büyüme ile kapattık. Yurtiçinde izlediğimiz müşteri memnuniyeti odaklı strateji ve yurtdışında ulaştığımız yeni noktalar 2020 için en güzel referansı oluşturarak geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor.

omni 81b

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Gelecek yıllarda da tıpkı geçmişte olduğu gibi portföyümüzdeki ürünlere yenilerini ekleyerek yelpazemizi çeşitlendirmek, bununla beraber kalite odaklı üretim konusunda sektörde edindiğimiz yeri bir adım daha öne taşımak için çalışmaktayız. 2019 yılında ki mevcut %20 olan büyüme ivmesini 2020’de + %20’lere taşıyarak büyümemizi devam ettirmek istiyoruz. Omni yurtiçinde iyi ve güvenilir müşteri portföyüne sahip bir firma. Dileğimiz bunu yurtdışında sürdürülebilir hale getirmek. Omni Panik Bar ve Kilit Sistemleri olarak yurtdışında direkt olarak 47 ülkeye, dolaylı yollardan 85 ülkeye ihracat yapmaktayız. Arjantin’den, Brezilya’ya, Makedonya’dan, Hindistan’a kadar yapmış olduğumuz ihracatla birlikte 2020 yılında Omni Panik Bar ve ülkemiz için katkı sağlayacak ürünleri dünyanın dört bir tarafına göndermek en büyük hedeflerimizden birisi olacaktır.

omni 81a

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır

Son olarak Win&ARTProje – ALU&Art Dergileriniz ile sektörün nabzını tutarak böylesine başarılı ve düzenli şekilde bilgi akışı sağladığınız için size ve ekibinize teşekkürü bir borç biliyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

Omni, Address of Panic bar

We had an interview with Omni Sales Manager Okan SAATÇIOĞLU and he stated that “We try to respond to expectations with our products, employees and service quality by making a difference by keeping customer, employee and supplier satisfaction at the highest level”.