Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

firat gokPazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi

Yararlananlar: Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde ticari ve sınai faaliyette bulunan ve Türk Ticaret Kanunu’nun 124’üncü maddesinde belirtilen kolektif, komandit, anonim, ltd. ve kooperatif şirketler.

 

Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projesi kapsamında şirketlerin azami bir projesi projede belirtilen ve Genelge kapsamındaki giderleri 2 yıl süresince % 50 oranında ve toplamda 1.000.000 ABD Dolarına kadar desteklenir.

Pazara Giriş Belgeleri Desteği çerçevesinde şirketlerin EK 5 Destek Kapsamındaki Pazara Giriş Belgeleri Listesinde yer alan belgelere ilişkin alım giderleri % 50 oranında ve şirket başına yıllık 250.000 ABD Doları’na kadar destek verilir.

 

Belge/sertifika desteği çerçevesinde aşağıda belirtilen gider türleri desteklenir.

a)         Müracaat ve doküman inceleme giderleri

b)         Belgelendirme tetkik giderleri

c)         İlk yıla ait belge kullanım ücreti

ç)         Test/analiz raporu giderleri

d)         Zorunlu kayıt ücretleri

e)         Tarım ürünleri analizine ilişkin sağlık sertifika ücreti

f)          Tarım ürünleri analizine ilişkin akreditasyon ücreti

Belge/sertifika desteği çerçevesinde aşağıda belirtilen gider türleri desteklenmez.

a)         Eğitim ve danışmanlık hizmetleri

b)         Yol masrafları

c)         Gözetim bedeli

ç)   Tarım ürünlerine ilişkin muayene ücretleri

- Akredite Edilmiş Kurum/Kuruluş ve Akreditasyon Kuruluşu tanımları Uygulama Esasları Genelgesi’nde yapılmış olup, Akreditasyon Kuruluşları IAF (International Accreditation Forum), EA (European Cooperation For Accreditation), ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation) ve ile NANDO (New Approach Notified and Designated Organizations) Information system tarafından tanınan, akreditasyon ve/veya onaylama konusunda yetkili kuruluşları,

- Uzmanlık alanındaki konulara ilişkin oluşturduğu kriterler uluslararası kabul görmüş bağımsız örgütler ve/veya bu örgütlerin uzmanlık alanındaki konulara ilişkin olarak laboratuvarları, muayene ve/veya belgelendirme kuruluşlarını değerlendirmek, yetkilendirmek ve denetlenmek amacıyla gerçekleştirmek amacıyla örgüt tarafından akreditasyon yetkisi verilen kurum/kuruluşları.

Tarafından verilen belge/sertifika veya test/analiz raporunun Türk Ticaret Müşavirliği/Ateşeliği’nin onayı aranmaz.

Belge/sertifikayla ilişkilendirilemeyen test/analiz raporları da ilgili ülkeye bu raporla ihracat yapıldığının tevsiki kaydıyla destek kapsamına alınmıştır.

Sistem belge ve sertifikası haricindeki belge/sertifikaların yenileme giderleri bir önceki belge/sertifikaların geçerli olduğu tarih aralığında adına belge düzenlenen şirket veya organik bağı bulunan şirket tarafından ihracat gerçekleştirildiğinin tevsiki halinde desteklenebilir.

 

Organik Bağ: Destek başvurusunda bulunan şirketin veya şirket hissesinin en az % 51’ine sahip ortak ya da ortakların en az % 51 oranında ortak olduğu şirketi ifade eder.