Tebriz’den İşbirliği Çağrısı

İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret eden Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Yaghoub HOUSHYAR, “Türkiye’deki işadamı ve girişimcileri Tebriz’deki ticari imkanları kullanmaya davet ediyoruz. Türk işadamlarına ve girişimcilere yardımcı olmaya hazırız” dedi.

 

 

 

 

ito tebriz

İran’ın Tebriz kenti Büyükşehir Belediye Başkanı Yaghoub HOUSHYAR başkanlığındaki bir heyet, İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Belediye Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mozzafar SOLEYMANI, Şehir Planlama Başkan Yardımcısı Mohammad EZZATI ve Yatırım Kurumu Genel Müdürü Reza KHALILI’nin yanı sıra İran İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerinin de yer aldığı heyeti, İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan SALMAN ağırladı.

Çeşitli sektörlerden İTO Meclis Üyelerinin de yer aldığı toplantıda, Tebriz heyeti başkanı Yaghoub HOUSHYAR, şehirlerinin ticari ve turizm açısından birçok imkana sahip olduğuna dikkat çekti. Başkan HOUSHYAR, Tebriz’de 2024 yılında yapılacak yatırım fuarına dikkat çekerek, “Türkiye’deki işadamı ve girişimci kardeşlerimizi Tebriz’i görmeye ve ticari imkanları kullanmaya davet ediyoruz. Türk işadamlarına ve girişimcilere yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.

İbrahim Doğan SALMAN da Türkiye’nin İran’a ihracatının 2 milyar dolar, İran’ın Türkiye’ye ihracatının 3.3 milyar dolar olduğu bilgisini paylaştı. SALMAN, “Ticaret hacmimizi ilk etapta en azından 10 milyar dolara çıkarmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle enerji, otomotiv, inşaat, tekstil, tarım, sağlık ve turizm gibi sektörleri öncelikli olarak değerlendirmeliyiz” dedi.

Powered by OrdaSoft!