PLASFED YKB Ömer KARADENİZ: Plastik Sektörü, Geri Dönüşüm ile Döngüsel Ekonomiyi Canlandırmaya Devam Edecek

Plastik sanayiyi etkisi altına alan döngüsel ekonominin hızla geliştiğini söyleyen PLASFED YKB Ömer KARADENİZ: “Çevresel etkilerin en aza indirilmesi, sürdürülebilirlik ve hammadde tedarik güvenliğinin sağlanması

gibi katkılarıyla plastik geri dönüşüm, sanayide itici bir güç oldu. Sektörümüz büyüyüp, üretim devam ettiği sürece sanayimiz güçlenecek ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek seviyeye ulaşacaktır” dedi.

 

 

 

 

plasfed 100

Türk Plastik Sektörünün ülke ekonomisine en çok katkı sağlayan sektörlerin başında geldiğini vurgulayan Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KARADENİZ, “Sektörümüzün iç piyasada ve ihracatta sağladığı katkı, doğrudan ve dolaylı olarak önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Plastik işletmelerimiz, gücünü daha da arttırarak önemli bir seviyeye geldiler. Plastik sektörünün başta otomotiv ve beyaz eşya gibi sektörler olmak üzere, sanayimizin gelişimine etkisi olan birçok sektöre kattığı ve katacağı değerler asla göz ardı edilemez. Bugün plastik sektörü, sadece ihracatta değil, iç pazarı canlandıracak adımların atılması için de üretmeye, çalışmaya ve sanayiye katkı sağlamaya devam etmektedir” dedi.

Ömer KARADENİZ: “Plastik Geri Dönüşüm, Sektörümüzün Tamamlayıcısı Konumunda”

Günümüzde plastiklerin, geleneksel malzemelerin yerini almaya devam ettiğini söyleyen Ömer KARADENİZ, “Esnek ve kolay işlenebilirliği olması açısından, plastikler bugün birçok farklı alanlarda kullanılabiliyor. Çoğu plastik türü, alternatif malzemelerle karşılaştırıldığında rahat geri dönüştürülebilirliği sayesinde döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor. Bugün döngüsel ekonominin ve buna bağlı olarak geri dönüşümün önemi hızla artmış durumda. Çevresel etkilerin en aza indirilmesi, sürdürülebilirlik ve hammadde tedarik güvenliğinin sağlanması gibi güçlü yönlere sahip olan plastik geri dönüşüm, sektörümüzün tamamlayıcısı konumunda döngüsel ekonomiyi canlandırmaya devam ediyor” dedi.  

Ömer KARADENİZ: “Döngüsel Ekonomi Üzerine Yapılan Çalışmalar Desteklenmeli”

Sektör sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı birçok platforma destek verdiklerini ve bu desteklerinin de süreceğini belirten Ömer KARADENİZ, “PLASFED olarak sektördeki gelişmeleri an be an takip ediyor, sorunlara çözüm üretmek adına başta üye derneklerimiz olmak üzere, birçok farklı STK ve kamu kurum-kuruluşları ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki senelerde de geri dönüşüm sektörüne en çok katkı sağlayacak olan ve döngüsel ekonomiye yön verecek olan sektörlerden biri de plastik sektörü olacaktır. Sektörümüz büyüdükçe ve üretim de devam ettikçe sanayimiz güçlenecek ve uluslararası anlamda rekabet edebilecek seviyeye ulaşacaktır. Geri Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi üzerine yapılan çalışmalarımızın ana hedeflerinden bir tanesi de budur. Bu hedeflerimizin gerçekleşmesi için yapacağımız ortak çalışmalarımızın kamu otoritelerimiz tarafından desteklenmesi en büyük temennimizdir” ifadelerinde bulundu.

PLASFED Board Chairman Ömer KARADENİZ: Plastic Sector Will Continue to Revitalise the Circular Economy with Recycling

Stating that the circular economy, which affects the plastic industry, is developing rapidly, PLASFED Board Chairman Ömer KARADENİZ further stated that: “Plastic recycling has become a driving force in the industry with its contributions such as minimising environmental impacts, ensuring sustainability and raw material supply security. As long as it grows, and its production continues, our industry will be strengthened to be able to compete at international level.”

Powered by OrdaSoft!