pidosan interpenPidosan “Çözüm Merkezi” Sloganıyla Bölgesel Marka Bilinirliğini Ulusala Taşıyacak

Pidosan Fabrika Müdürü Yasin KAPAN ile firmanın 1993 yılından bugüne uzanan başarı hikayesinin izinden gittiğimiz, Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda gerçekleştirdikleri tanıtım faaliyetlerinin sonuçlarına değindiğiniz, gelecek hedefleri hakkında bilgi edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

pidosan 1a

Öncelikle firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

1993 yılında kurulan bir firma olarak kısa sürede Türkiye’nin PVC kapı, pencere sektörünün öncü kuruluşları arasına girdik. Markamıza duyulan güven ve kalitemizden aldığımız güçle, PVC kapı, pencere ve tüm PVC sistemleri imalatı, alüminyum doğrama ve cephe sistemleri imalatı, panjur sistemleri, çelik kapı, yangın kapısı, ahşap kompozit iç mekân kapıları alanlarında verdiğimiz hizmetleri giderek yaygınlaştırdık. Pidosan Grubu olarak 2016 yılı itibarıyla Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 20.000 metrekare kapalı alan üzerine kurulu ileri teknolojiyle donatılmış olan fabrikamızda, üretimin başından sonuna büyük bir titizlikle kalite standartlarına uygun, insan sağlığı ön planda tutularak PVC profil üretimine başladık. Yıllık 10.000 ton üretim kapasitemizle profil sektöründe, yurt içi ve yurt dışı pazarlarında faaliyet gösteriyoruz. Bünyemizde alanında uzman 500 daimî personel istihdam ediyoruz. 200’e yakın bayimizle Ankara’nın tüm semt ve ilçelerinde hizmet verdiğimiz gibi Türkiye’nin birçok iline ve dış pazarlara da eksiksiz ve kusursuz hizmet götürüyoruz.    

İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde 42.000 metrekare, Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde 20.000 metrekare olmak üzere, toplamda 62.000 metrekare kapalı alana sahip fabrikalarımızda günlük 1500 adet kapı ve pencere imalatı yapıyoruz. Üretim tesislerimiz, günümüz teknolojisi ile modernize tam otomatik makineler kullanılarak, her türlü talebe cevap verebilecek şekilde dizayn edildi. Genç ve dinamik yöneticilerimiz ile ekibimizin azim ve gayretiyle 1993’den günümüze Türkiye’yi birinciliklerine ulaştık. Amacımız her koşulda sektöre en iyi hizmeti vermek ve en kaliteli ürünü üretmek oldu. Bu sinerji ile grubumuzu Türkiye’de PVC pencere üretimi sıralamasında birinciliğe taşıdık.

Bugün sahip olduğumuz geniş bayi ağımız ve uzman kadromuzla verdiğimiz hizmetler sayesinde, müşterilerimizin kolaylıkla ürünlere ulaşmasını sağlıyoruz. Grubumuzun hedefleri arasında; entegre bir global şirket mantığı ve sistemi ile çalışmak, hizmet verdiğimiz tüm ürünlerimiz ile müşterilerimizin beklentilerini aşarak ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamak ilk sıralarda yer alıyor. “Çözüm merkezi” sloganımızla 2023 yılına kadar sektördeki liderliğimizi koruyarak, bölgemizdeki marka bilinirliğini ulusal ölçekte yaygınlaştırmayı ve uluslararası pazarlara taşımayı amaçlıyoruz. Yaşam alanlarında güvenilir, yenilikçi ve konforlu çözümler sunmak misyonumuz ve dürüstlük, yetkinlik, sürekli gelişim, sorumluluk, katılımcılık, müşteri odaklılık, değerlere saygı, takdir, sürat gibi temel değerlerimizle bu amaca ulaşacağımıza inanıyoruz. Pidosan Grubu olarak mükemmelliğe olan tutkumuz, müşterilerimizden aldığımız güç her zamanki gibi üretmeye, araştırmaya, yeni tasarım geliştirmeye, istihdam oluşturmaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Katılım sağladığınız 2021 Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarlarında hangi ürünlerinizi sergilediniz?

PVC kapı ve pencere ürünlerimiz, cam balkon sistemlerimiz, panjur ve kepenk sistemlerimizi fuar sırasında ziyaretçilerimizle buluşturduk. Sergilediğimiz ürünlerimizin sahip olduğu ileri teknolojiler, ziyaretçilerimizden büyük beğeni aldı.

Fuara özel geliştirdiğiniz ya da ilk kez fuarda sergilediğiniz ürün ya da hizmetleriniz oldu mu? Standınıza olan ilgi nasıldı?

20 ay gibi uzun bir sürenin ardından gerçekleşen fuarımız, bu yönüyle yeni ürün geliştirmemiz için bize zaman kazandırdı. Yeni geliştirdiğimiz cam balkon sistemlerimizi ilk kez fuar aracılığıyla tanıttık. Bu sistemlerden birkaçını fuarımıza özel olarak geliştirdik.

Fuara ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz? Fuarın sektörünüz ve firmanız adına kazanımlarını geçtiğimiz yıllara kıyaslayarak değerlendirebilir misiniz?

Fuarları sektörümüz adına yeni çevreler ve yeni müşteriler edinmemizi sağlayan, verimliliğimizi artıran, bizi yeni hedeflere ulaştıran bir pazaryeri olarak tanımlıyoruz. Bu seneki fuarda genel olarak talep oldukça fazlaydı. Özellikle geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımızda ilginin çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Fuarda yurt içi ve yurt dışı bağlantılarımızı güçlendirip yeni iş bağlantıları kurma fırsatı bulduk. Dolayısıyla faaliyetlerimizi güçlendirip yeni müşteriler, yeni bayiler edinme noktasında büyük bir kazanım elde ettik. 4 gün boyunca en yeni ürünlerimizi ziyaretçilerle buluşturarak marka bilinirliğimize ölçülebilir bir değer kazandırdık.

Fuarda ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Firma olarak fuar sırasında elde ettiğimiz başarıları sıcak satıştan ziyade iş birliği geliştirme açısından değerlendiriyoruz. Fuar sırasında gerçekleştirdiğimiz tanıtım faaliyetleri fuar sonrasındaki satış faaliyetlerimize hacim getiriyor. Fuarın hemen ardından gerçekleştirdiğimiz ziyaretler hızla sıcak satışa dönüşüyor.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Fuarımıza ve sektörümüze katkılarından dolayı Win&ARTProje - ALU&Art dergilerine teşekkür ederiz.

Pidosan Will Carry Its Regional Brand Awareness to the National with its “Solution Center” Slogan

We conducted an interview with Yasin KAPAN, Factory Manager of Pidosan, in which we followed the success story of the company dating back to 1993, touched on the results of the promotional activities they carried out at the Eurasia Window, Door and Glass Fairs, and learned about their future goals.

pidosan 1b

Powered by OrdaSoft!