Wiberant Yapı, Farklı Olanı ve En Yeniyi Müşterilerine Sunuyor

Wiberant Yapı firma yetkilisi Kenan ÇİÇEK ile 2021 yılına ilişkin hedeflerine ve İnterpen markası ile sürdürdükleri işbirliğinin kazanımlarına değindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

wiberant yapi 1

Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?

Wiberant Yapı olarak 2008 yılından bu yana PVC sektöründe hazır doğrama üretim ve montaj faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. 2020 yılı itibariyle İnterpen’in Akdeniz bölge distribütörlüğünü alarak profil satışıyla Antalya merkez ve ilçeleri olmak üzere, çevre il ve ilçelerine hizmet veriyoruz. PVC doğrama faaliyetlerimizde özellikle hazır doğrama konusunda hızlı çözüm sunuyoruz. Hazır doğrama konusunda bazı tereddütleri, önyargıları, aldığımız yenilikçi tedbirler ile aşmayı başardık. Projelerimizde müşterilerimize önerilerde bulunarak onları kolaylıkla yönlendirebiliyor, taleplerine daha uyumlu cevap verebiliyoruz. Profil satışlarına yeni başlamamıza rağmen, geleceğe yönelik emin adımlar atarak başarımıza ivme katmayı hedefliyoruz. Kaliteyi bir yaşam biçimi olarak kabul ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana işimizi özenle ve dikkatle takip etmemizi, sunduğumuz hizmetin her daim arkasında durmamızı işimizin başarı anahtarları olarak görüyoruz.

Firmamızın yapılanması, faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sürekli genişleyen müşteri potansiyeli ve müşteri memnuniyetini hedef alan, değişim ve yeniliklere açık yapısıyla İnterpen çatısı altında hizmet vermenin güvenini yaşıyoruz. İnterpen 60’lık, 70’lik, 82’lik ve sürme serileri ve doğrama profil konusunda farklı renk seçenekleri ile müşterilerimizin taleplerine en uygun şekilde cevap verebiliyoruz. Tüm şartnameli projelerde rahatlıkla yer alabiliyoruz. Sunduğumuz üst düzey hizmet ve kalite bizi aranan bir marka haline getirdi. PVC doğrama makinemiz, iki kafa tam otomatik kaynaklarımız, CNC köşe temizlemesi profesyonel bir ekip ile sektördeki bilgi ve birikimleri sürekli gelişen teknoloji ile bütünleştirip müşteri ihtiyaçlarını zamanında ve istenilen şekilde karşılayarak yüzde 100 müşteri memnuniyeti alıyoruz. Ürün gruplarımızı Antalya içerisinde kendi araçlarımız ile civardaki il ve ilçelere ise ambar aracılığıyla ulaştırıyoruz.

wiberant yapi 3

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Sektörel faaliyetlerimizde rekabet olgusuna; fiyat farkı odaklı değil, kalite farkını dikkate alarak yaklaşıyoruz. Rekabet politikamızı kalite odaklı kurarak, “farklı olanı”, “en yeniyi” üretimle buluşturma ve kaliteyi ortaya çıkarma gayreti içerisindeyiz. Bulunduğumuz inşaat sektörü çok geniş bir hizmet kartelasına sahip. Bu sektörün, hızla gelişen şehirleşmeye yetecek kadar tedarikçinin olduğu PVC doğrama kolu, kendi içerisinde birçok alt hizmetlere bölünüyor. Bu sebeple, işimiz göründüğünden çok daha ayrıntılı ve zor. Bu denli hızlı yükselen bir şehirleşme, beraberinde çok hızlı bir üretimi gerektiriyor. Sektörümüzde üretim hızı, verimlilikle doğrudan orantılı. Bu da CNC makine sistemine sahip olan bizim gibi bir firmanın sektörde ön plana çıkmasına sebep oldu. Bildiğiniz üzere şehirleşme, toplu yıkım ve toplu inşaat şeklinde ilerleyen projelerden oluşmaktadır.

İnterpen markasını tercih etme sebebiniz?

İnterpen, köklü bir geçmişe sahip bir marka. Kalite, hizmet, bilgi, tecrübe ve müşteri memnuniyetine verdiği önem bizi markayla daha da yakınlaştırdı. Akdeniz bölgesinde sahip olduğu deneyim ve geniş faaliyet alanı da tercih sebeplerimizden biri oldu elbette.

wiberant yapi 2

Bildiğiniz üzere 2020 yılı İnterpen Türkiye satış birincisi oldunuz. Öncelikle sizi tebrik ederiz. Konuyla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

2020 yılı hepimizin açısından gerek sosyal gerekse ekonomik açıdan zor bir yıl oldu. PVC sektörü de bu zorluklardan etkilendi. Ancak biz İnterpen ailesi olarak motivasyonumuzu düşürmeden çalıştık. Üretmeye devam ettik ve 2020 yılını başarılı bir şekilde geçirdik. 2021 yılı içinde aynı heyecan ile daha fazla üretmeye devam edeceğiz. Hedef pazarımızı genişleterek yeni fırsatlar yaratacağız.

wiberant yapi 4

Pandemi dönemindeki çalışmalarınız nelerdir? Pandemi faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu?

Krizler, eğer bir firma için dönemsel bir süreç olmanın dışına çıkarsa, o firma için maalesef yaşanabilecek en kötü senaryo olabilir. 2008 yılından bu yana, tahmin edersiniz ki, sektör olarak birçok zorluklar yaşadık. Kuruluş yılımız da çok sıkıntıların olduğu bir dönemdi. Bu süreci, kazandığımız çok önemli tecrübelerle en az zarar ile aşmayı başardığımızı düşünüyoruz. Kriz dönemlerinin geleceğini önceden sezmek ve zorunlu önlemleri derhal almak birincil kural olmalıdır. Yatırımlar sürekli öz sermaye artırımına yönelik olur ve firmanın önceden planlanmış projeleri, olabildiğince bu öz sermaye araçları ile yapmaya gayret edilirse, kriz bir süreç olmaktan çıkamayacak ve bu süreci kendi lehinizde yönetmek sizin elinizde olacaktır. Yaşadığımız kriz dönem deneyimleri bize şunu gösterdi ki; risk analizini, doğru bir plan kurgusuyla yapmayı başarırsanız, en az zarar ile çıkmayı planladığınız kriz dönemi size bir anda fırsatlar kapısı yaratacaktır. Piyasayı iyi analiz edip, gelişen yenilikleri çok iyi takip etmek, biz sektör temsilcilerinin en büyük görevi olmalıdır. Söz bu fırsatlar kapısı sağlam bir sermaye analizi ve detaylı bir gözlem gücü ile sonuna kadar aralanacaktır.

2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2020 yılı bizim için çok aktif ve verimli geçti. “Hızlı ve özenli” prensibi ile her projemizin altından başarı ile kalktığımızı düşünüyoruz. Özellikle dijital medya tarafında gerçekleştirdiğimiz röportajlara kendimizi doğru tanıtmayı amaçladık. Böylece müşteri portföyümüzü civar illerden gelen siparişlerle genişlettik. 2021 yılının henüz başındayken, birçok projemizi hayata geçirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Sağlam adımlar ile yaptığımız yatırımların karşılığını alacağımız bir yıl olacağını umut ediyoruz. Gerçekleşen piyasa dalgalanmalarına önlem olarak, agresif bir piyasa politikası yürütmeyerek, optimum seviyede bir büyüme gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Sektöründe güvenli, kaliteli ve yenilikçi hizmet anlayışı ile müşteri beklentilerinin ötesinde değer yaratacak katma değerli ürün ve hizmet sunarak, sektörde örnek ve öncü kuruluş olmak, en büyük hedefimiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Sektörümüzü çok daha iyi bir konuma taşımaya çalışmak için gösterdiğimiz gayretlerin yerini bulmasını ve rekabet anlayışının köklü bir değişime uğraması gerektiğini tüm sektör temsilcilerinin farkına varmasını bekliyoruz. Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak sizlere katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz.

Wiberant Yapı Offers The Different and The Newest Products to Its Customers

We made an interview with Kenan ÇİÇEK, the representative of Wiberant Yapı, and in this interview we talked about their goals as a company for 2021 and the achievements of their cooperation with the Interpen brand.

Powered by OrdaSoft!