dostcamDost Cam, Gelecek Hedefini “Aranan Cam Partneri” Olmak Üzerine İnşa Edecek

46 yıldır cam dünyasında faaliyet gösteren Dost Cam’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağlar ÖZDEMİR ile firmanın kuruluşundan bu yana geçtiği önemli kilometre taşları, yeni dönem öngörüleri ve hedeflerine ilişkin bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

dostcam 2a

Firmanızın faaliyetleri ve sektöre sunduğu hizmetler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Dost Cam olarak 1974 yılından bu yana cam dünyasındayız. İzmir’deki 20.000 metrekarelik tesisimizde ileri teknoloji yatırımlarımız ve nitelikli iş gücü istihdamımız ile ülkemize hizmet etme gayretindeyiz. Küçük bir cam atölyesi olarak başlayan yolculuğumuza, bugün ülkemizin en yüksek kapasiteli cam işleme ve mimari cam üretim tesislerinden biri olarak devam ediyoruz. Uzun yıllar dünyanın dört bir yanından çok çeşitli camlar ithal ederek, iç pazara distribütörlük hizmeti verdik. 2015 yılında, hem toptan satışta hem de cam üretiminde ülkemizin amiral gemilerinden Şişecam ile anlaşma sağlayıp, kurumun en büyük distribütör ve yetkili üreticilerden biri olduk. Yüksek nitelik ve hacimde mimari cam üretimimizle rekabette üstün bir konumda yer alıyoruz. Bunun yanında endüstriyel yarı mamul üretme çalışmalarımız da mevcut. 180 çeşit cam tipi ile toptan satış depomuz, ısıcam, temper, lamine, ambalajlama hatlarımız ve araç filomuz ile müşterilerimize üst düzey hizmet sunuyoruz.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahsedebilir misiniz?

2020 yılı, malumunuz küresel ekonomik savaşların ve pandemi sürecinin etkisiyle karamsar olunabilecek bir hal aldı. Fakat biz Dost Cam olarak; hiçbir ekonomik dalgalanma döneminde, üretimi arttırmanın yollarını aramaktan vazgeçmedik. Ülkemizin müreffeh geleceğinin yolunun da üretimi arttırma formülünden geçtiğine inanıyoruz. Tüm sektörlerde olduğu gibi, sektörümüzde de teknolojik altyapı ve üst yapı, üretim maliyetlerinin düşmesi ve küresel rekabet gücümüzün artması için şart görünüyor.

2021 yılına hızla yaklaşıyoruz. Elbette Dost Cam’ın da 2021’de, 2022’de, 2023’de ülkemizin vizyonuna paralel olarak hedeflediği yeni konumlar var. İhracat hacmimizi katlayarak ülkemize azami döviz girdisi sağlamak öncelikli hedefimiz. Bunun yanında, ülke olarak hızla ilerlediğimiz, dünyada önemli bir konumda bulunduğumuz inşaat sektörünün aktörlerinin gerek yurtiçindeki prestij projelerinde; gerekse yurtdışı pazar hedeflerinde ‘’Aranan Bir Cam Partneri’’ olmak arzusundayız. Türkiye’deki projelerin bilinen markası Dost Cam’ı, tüm dünyada bilinen bir marka haline getirebilmek için çalışmalarımızı soluksuz sürdürüyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Tüm sektörel kişi ve kuruluşlardan ülkemize, insanımıza, potansiyelimize, öz kaynaklarımıza, parlak geleceğimize inanmalarını bekliyoruz. Asırlardır verdiğimiz mücadelenin, sanayi ve ekonomi alanında elde edilecek başarılarla karşılığını bulabileceği aşikârdır. Bu bakımdan bir olalım, güçlü olalım, çalışkan olalım, umutlu olalım. Zira inananlar, başarırlar. Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak, inandığımız bu yolda verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz.

Dost Glass Is To Shape Its Future Goal On The Basis Of Becoming The “Glass Partner Sought”

We interviewed with Çağlar ÖZDEMİR, Vice President of the Executive Board of Dost Glass, having been serving in the glass world for 46 years, regarding the milestones achieved by the company since its incorporation, its objectives and foresights for the new period.

dostcam 2

Powered by OrdaSoft!