Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti En Önemli Prensibimizdir

“Önceliğimiz; bayilerimiz ile her daim ilişkilerimizi sıcak tutmak. Özellikle yaşadığımız Corona pandemisi sürecince bayilerimize desteğe hep hazır durumdayız. Online bağlantılar yoluyla, dünyanın her yerinde bayilerimiz ile iletişimimize kesintisiz devam ediyoruz.” diyen Özçelik Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Volkan BİÇER ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

ozcelik makina 82

Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldum. İş hayatım ilk olarak iletişim sektöründe başladı. Ardından uzun yıllar otomotiv ve inşaat sektörlerinde büyük firmalarda görev aldım. 2014 yılında yurt içi satış müdürü olarak çalışmaya başladığım Özçelik Makina’da şu anda Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görevime devam ediyorum. 

Üretimini yaptığınız ürünler ve markalar ile ilgili bilgi verir misiniz?

Özçelik Makina 1980’den beri alüminyum, alüminyum kompozit panel ve PVC profillerin işlenmesinde kullanılan makineleri üretiyor. Aynı zamanda ürün gamımızda ahşap, demir ve çelik profil gibi farklı endüstriyel ürünlerin işlenmesine imkan sağlayan makineler de var. Makinelerimizin tümü kullanıcısına ciddi bir zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor. Ürünlerimizin müşteriler tarafında tercih edilmesinin en büyük nedeni ise markamıza yaptığımız yatırımlar. Sektörde Özçelik markasını bilmeyen yok. 40 yıllık üretim geçmişi olan, kalitesi ve güvenirliliği kanıtlanmış tescilli bir markayız. Yurt dışında da tescilli Oz Machine markamız ile Türk makinesini dünyaya tanıtıyoruz.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Özçelik Makina olarak yeni üreteceğimiz makineleri her zaman kullanıcıların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlıyoruz. Kaliteden asla ödün vermiyoruz. Aynı şekilde var olan makinelerimizi de geliştirmek için kullanıcılardan aldığımız geri bildirimlerden faydalanıyoruz. Bu nedenle tüm makinelerimiz, kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklerle donatılmıştır. Ayrıca gerektiğinde makinelerimizi müşterilerimizin standart dışı ihtiyaçlarını giderecek donanımlarda üretiyor olmamız müşterilerimiz için büyük bir avantaj. Koşulsuz müşteri memnuniyeti en önemli prensibimizdir. Başarılarımız ile yetinmiyor; kendimize ne katabiliriz, müşterilerimize daha ayrıcalıklı neler sağlayabiliriz diyerek güne başlıyoruz. Bu da sektörümüzde bizi her daim yenilikçi ve öncü kılıyor.

İhracat noktalarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Dünyanın 100’e yakın ülkesine ihracat yapıyoruz. Birçok önemli destinasyonda bayimiz var. Asıl hedefimiz; millilik duygularımızı ön planda tutarak, kaliteden ödün vermeden dünyanın her noktasında Türk makinesini tanıtmak ve benimsetmek. Makinelerimizi, firmamızı en önemlisi ülkemizi temsil etme bilinciyle hareket ediyoruz. Önceliğimiz; bayilerimiz ile her daim ilişkilerimizi sıcak tutmak. İnsan odaklı bir firmayız. Özellikle yaşadığımız Corona pandemisi sürecince bayilerimize desteğe hep hazır durumdayız. Online bağlantılar yoluyla, dünyanın her yerinde bayilerimiz ile iletişimimize kesintisiz devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yeni pazarlarda sağlam adımlarla ilerlemeyi ve iş ortaklarımızın sayısını arttırmayı planlıyoruz. 

Katıldığınız İstanbul Avrasya Pencere Fuarı’nı değerlendirir misiniz?

Sektörün ve bölgenin alanında en önemli fuarlarından biri olan Avrasya Pencere Fuarı’nda sektör profesyonelleri ile buluştuk. Her sene olduğu gibi bu sene de fuarımızı başarıyla tamamladık. Corona pandemisi nedeniyle geçmiş senelere göre katılım oranı daha az olan bir fuar deneyimi geçirdik. Fakat fuara katılan müşteri profili çok bilinçli ve makinelerimize ilgiliydi. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler ile yenilenen makinelerimiz oldukça beğenildi. Fuar sürecince; bayilerimiz ile birlikte yeni bağlantılar kazandık ve var olan ilişkilerimizi güçlendirdik. Özellikle 40. yılımıza özel indirimlerimizden ve yeniliklerimizden müşterilerimiz memnun kaldı. 

Fuar süresince ve sonrasında edinilen bağlantıları ve verileri ise iyi değerlendirmek oldukça önemli. Avrasya Pencere Fuarı’nın sektörümüze önemli bir katma değer sağladığı yadsınamaz. Özçelik Makina olarak; firmamızı, makinelerimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıttığımıza inanıyoruz.

Fuarda sergilediğiniz ürünler ve yenilikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Alüminyum ve PVC işleme makinelerimizi 15 alt grupta toplayarak 70’i aşkın model ile müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Fuarda da hemen hemen tüm ürün gruplarımızı sergilemeye özen gösterdik. Çünkü kullanıcılarımızın bir makine satın alırken mutlaka incelemek ve deneyimlemek istediğinin farkındayız. 

Sergilediğimiz ve yoğun ilgi gören makinelerimizden; standartların dışında farklı profiller üzerinde özel işlemler yapmak için geliştirdiğimiz 5 eksenli GARNET 5X, makine üzerinde konumlanmış otomatik 10’lu sabit tip takım magazini sayesinde, farklı işlemler yapabilmek için geniş takım seçeneği sağlayan 3 eksenli LEPUS - X, PVC ve alüminyum profillerin kesim, freze, su tahliye kanalı açma, delme, markalama işlemlerini bir arada yapmak için geliştirilen 8 eksenli ALCOR - II C, farklı açı ve kalınlıklarda alüminyum ve PVC profil kesmek için ideal olarak tasarlanmış otomatik 3 eksen servo kontrollü GEMINI - V R makinelerimiz yenilenmiş haliyle ziyaretçilerimizden tam not aldı. Ziyaretçilerimiz makinelerimizin az zamanda en yüksek verimi elde edebilecek şekilde tasarlandığını fuar süresince yakından deneyimledi.

 

ozcelik makina 82a

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?

Dünya ve ülke gündemlerini yakından takip ediyoruz. Corona pandemisi nedeniyle fuarlar iptal edilmiş ya da ileri bir tarihe alınmış durumda. Temennimiz ülkemizde ve tüm dünyada bu pandeminin bir an önce son bulması. Katılacağımız Fensterbau Frontale Fuarı bu sene iptal edildi. Bildiğiniz üzere yurt dışı fuarları 2 sene arayla gerçekleşiyor. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı sektör fuarlarımızı çok önemsiyoruz. Kesinleşen fuar katılımlarımızı www.ozcelik.com internet adresimizden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyuruyoruz. Bizi ve güncel etkinliklerimizi buradan takip edebilirsiniz.

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Hem sektörümüz hem de Özçelik Makina için güçlü bir yıldı. İhracat ve üretim verilerine baktığımızda 2019 yılında Türkiye sanayisinin en önemli sektörlerinden biriyiz. Yurt içi pazarda makine yatırımları hız kesse de durmadan devam etti. Amerika’da Glassbuild, Türkiye’de Kapı ve Pencere fuarları bizim için oldukça verimliydi. Özçelik Makina olarak geride bıraktığımız 2019 yılını büyüyerek geçirdik.

 

ozcelik makina 82b

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2020 yılı için en büyük temennimiz dünya insanlığı olarak yaşadığımız Corona pandemisinin son bulması. Önce sağlık diyoruz. Bu günleri de ülke olarak birlikte aşacağımıza inancımız tam. 2020 yılı bizim için çok özel. Çünkü Özçelik Makina olarak sektördeki 40. yılımız. Bu günler geçtiğinde iş ortaklarımız ile 40. yılımızı kutlayacağımız çok güzel etkinliklerimiz olacak.

Ayrıca 2020 yılında dijital dünyadaki varlığımızı güçlendirmeyi ve kullanıcılarımızla daha interaktif bir şekilde buluşmayı planlıyoruz. Değişim ve gelişim vazgeçilmez ilkelerimizden. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kendimize bir büyüme hedefi belirledik. Hedefimize ulaşmak için her zamanki gibi çok çalışıyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Dünya insanlığı olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte biz de önlemlerimizi üst seviyede tutuyoruz. Çalışanlarımızın ve toplumun sağlığı için devletimizin aldığı önlemleri ve uyarıları önemsiyoruz. Özçelik Makina ailesi olarak 1 aydır evden çalışma düzenine geçmiş bulunmaktayız. Müşterilerimize online kanallar aracılığıyla kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz. Daima müşterilerimize desteğe hazır durumdayız. En büyük temmenimiz en kısa sürede bu pandeminin son bulması. Bizler ülkemiz için Türk makine endüstrisi olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. 

Unconditional Customer Satisfaction is Our Most Important Principle

We made an interview with Mr. Volkan BİÇER, Sales and Marketing Director of Özçelik who stated as follows: “Our priority is to keep warm relations with our dealers all the time. We are always ready to support our dealers especially during the Corona pandemic process we are experiencing right now. We continue our communication with our dealers all over the world without interruption through online connections.”

Powered by OrdaSoft!