pileteksPlisse Sineklik ve Perdenin Doğru Adresi Pileteks A.Ş.

“İpliğin sinekliğe uzanan serüvenindeki bütün aşamaları kalitemizle kontrol altına alıyoruz. Sektörümüzdeki her türlü yeniliğin öncüsü olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Ülkemiz için üretiyoruz” diyen Pileteks A.Ş. Genel Müdürü Yılmaz KARAYİĞİT ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

pileteks 81a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden ve sektöre verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Pileteks A.Ş. olarak 2017 yılında kurulmuş olsak da sektöre dair tecrübemiz çok daha eskilere dayanmaktadır. Pencere sektöründeki yerimizi ilk olarak 1998 yılında İstanbul’da PVC doğrama ve ısı cam imalatı yaparak aldık. İlerleyen teknoloji ve talepleri dikkate alarak 2003 yılında CNC PVC doğrama üretim sistemine geçiş yaptık. Bundan kısa bir süre sonra da bünyemize PVC Exturder profil hatlarını dahil ettik.

2011 yılına geldiğimizde ise “Plisseri Plisse Sineklik ve Perde Sistemleri” markası ile tecrübelerimizi plisse sineklik ve perde sektörüne aktarmaya başladık. Yılmaz KARAYİĞİT olarak benim de bu serüvene dahil olduğum nokta burasıdır. Plisseri kurulduğu günden itibaren sektördeki her türlü yenilikte öncü firma olmuştur. “Yerli üretim” vizyonumuzun neticesi olarak sektördeki dışa bağımlığın önüne geçebilmek için al-sat mantığının üzerinde “nasıl üretiriz?” sorusuna yoğunlaştık.

Sinekliği oluşturan bütün parçaların hammaddeden sinekliğe dönüşmesindeki aşamaları bünyemizde gerçekleştirdikten sonra sıra plisse tüle gelmişti. Bu noktada yaptığımız fizibilite çalışmaları bizi plisse tül konusunda daha geniş bir vizyonla hareket etmemiz gerektiği sonucuna ulaştırdı.

İşte bu aşamada Pileteks A.Ş.’yi kurduk. Pileteks A.Ş. bünyesinde ileri örme teknolojisini, apreleme, boya hattı ve servo sistem katlama makinalarını barındırmasıyla plisse sektöründeki önemli bir boşluğu doldurmuş durumdadır. Pileteks A.Ş. bu üretim hattıyla satış hedefini plisse sineklik üreticilerinden, plisse sineklik malzeme tedarikçilerine çevirmiştir. Gelinen noktada Pileteks A.Ş. profesyonel ve centilmen ticaret anlayışıyla birlikte, ipliğin plisse tüle uzanan hikayesindeki her durakta aranan ve tercih edilen marka olmuştur.

Markanızın pazardaki başarı grafiğine ve rekabet noktasında sizi diğer markalardan ayıran öncü farklılıklarınıza vurgu yapar mısınız?

Pileteks A.Ş. olarak her yeni güne bir önceki günden daha güçlü, zinde ve ileriye odaklı başlıyoruz. Ticaret bizim için yalnızca kâr değildir. Birlikte ticaret yaptığımız insanlara yalnızca müşteri olarak bakmıyor, onlarla tecrübelerimizi paylaşıyor ve onların tecrübelerinden de istifade ediyoruz. Bu anlamda yenilik ve yerlilik her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu anlayış Pileteks markasının sektördeki ayırt edici özelliğidir. Her zaman için dürüst ve centilmen bir rekabet ağı içerisinde ticaretimizi sürdürdük ve yolumuza bu insani değerlerle devam ediyoruz. Pileteks A.Ş.’nin sektördeki en ayırt edici özelliği ise, sadece plisse sineklik ve plisse perde üzerine yoğunlaşmış olmasıdır. Özellikle geçtiğimiz yıllarda ülkemiz inşaat ve pencere sektöründeki kırılmalara rağmen sineklik sektöründeki olumlu ivme, yatırımcıların kendilerini sektörümüz içerisinde bulmalarına sebep olmuştur. Fakat farklı branşlara da hizmet vermeye çalışan firmaların sineklik sektörünün diline ve ihtiyaçlarına yabancılık çektikleri ve ihtiyaçlara doğru cevaplar vermekte zorlandıkları yadsınamaz bir gerçektir. İşte bu yüzden Pileteks A.Ş. olarak bütün yatırımlarımızı ve tecrübelerimizi plisse sineklik ve plisse perde sektörüne aktarıyoruz. İpliğin sinekliğe uzanan serüvenindeki bütün aşamaları kalitemizle kontrol altına alıyoruz.

Öte yandan Pileteks A.Ş. olarak ürün gruplarımızın kalitesine de büyük önem veriyoruz. Kullandığımız ipliğin kalitesinden, katlanmış plisse tül shrink ambalajlarımızın kalitesine kadar bütün ürünlerimizi özenle belirliyoruz. Ham tülü apreleme ve boyama işleminde kullandığımız kimyasallarımız özenle seçilmiş olup, koku oluşturmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde formüle edilmiştir. Laboratuvar ve arge alanlarımızda yaptığımız çalışmalarla sineklik için en uygun tülü elde ediyoruz. Müşteri bazlı üretim kapasitemiz sayesinde ise, müşterilerimizin istediği gramajlarda ve istediği mukavemet özelliklerinde tüller üretebiliyoruz.

Firmamız servo sistem plisse katlama makinelerine sahip olup, 350 cm’ye kadar yüksek kalite plisse sineklik tülü ve plisse perde katlaması yapabilmektedir. Bunun yanı sıra plisse katlama makineleri konusundaki tecrübemizle müşterilerimize teknik destek hizmeti de sunmaktayız.

Yılda 6 milyon m² plisse sineklik tülünü, sineklik üreticilerine ulaştırabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Öncelikle 2019 yılından bahsetmek gerekir ki; beklentilerimizin üzerinde bir yıl geçirdik. Sektörümüz, inşaat ve pencere sektörü içerisinden kendini öne çıkarmayı başardı. Bu olumlu gidiş pazar grafiklerimizde de beklenen etkiyi gösterdi. Bu hareketlenmenin daha güzel sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim.

2020 yılı için öncelikli öngörüm, pazarın Türkiye yörüngesine gireceği şeklindedir. Gerek Çin’deki gelişmeler, gerekse Pileteks A.Ş. olarak marka tanınırlığımızın artması sebebiyle; yurtiçi yatırımcılarının yanı sıra, yurtdışındaki yatırımcıların taleplerini de henüz 2020 yılının başında yoğun bir şekilde hissettiğimizi söyleyebilirim. Bütün bu gelişmeleri yerli üretim vizyonumuz ve ihracat hedefli satış anlayışımız açısından oldukça olumlu değerlendiriyoruz.

Öte yandan 2020 yılı plisse perde için de bir sıçrama yılı olacak. Ergonomik tasarım anlayışımızın yansıması olacak plisse perde ürünlerimizi de bu yıl müşterilerimize sunacağız. Bizimle görüşmeden kataloglarını oluşturmamalarını tavsiye ediyoruz.

Win&ARTProje derginizle 2017 yılında Plisseri olarak gerçekleştirdiğimiz röportajda Pileteks A.Ş. ye dair önemli ipuçları vermiştik. Yine sizin aracılığınızda dostlarımıza bu yıl için güzel gelişmelerin olacağı sinyalini verebiliriz. Henüz 2020’nin hemen başında makine parkurumuza son teknoloji kalite kontrol makinemizi ekledik. Yıl içerisinde de kapasitemizi birkaç kat daha arttıracak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Sektörümüzdeki her türlü yeniliğin öncüsü olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Ülkemiz için üretiyoruz.  

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Yeni sezonumuzun ülke ve sektör ekonomisi için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Dostlarımızla sözleştiğimiz gibi bu yıl da Avrasya Pencere Fuarı’nda 3. Salon, 324A nolu stantta olacağız. Tüm okurlarınız özel davetlimizdir. Diğer marka temsilcilerinin de güzel bir sezon geçirmelerini diliyorum. Okurlarınız fabrikamızla ilgili detaylı görsel bilgi için Web sitemizde ve Youtube sayfamızda paylaştığımız tanıtım filmimizi izleyebilirler.

Son olarak firmamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı şahsım ve firmamız adına, Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerinizin yönetimine ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

Pileteks: The Right Address of Plisse Fly Screens and Curtains

We had an interview with the General Manager of Pileteks A.Ş., Mr. Yılmaz KARAYİĞİT who stated as follows: “We will present our plisse curtain products, which are the reflection of our ergonomic design approach, to our customers this year. We act with the responsibility of being the pioneer of any type of innovation in our industry. We produce for our country.”

 

pileteks 81b

Powered by OrdaSoft!