cengiz altinsoyCengiz ALTINSOY, Sanatçı Kişiliğini Mühendis Zekasıyla Birleştiriyor

“Haram”, “Anlatamam Görmen Lazım”, “Bir Allahım Bir Sen Varsın”, “Bu Darbe Senden Olsun” gibi eserlerinin sahibi, metalürji mühendisi Cengiz Altınsoy, sanatçı yönünü mühendis zekasıyla birleştirerek alüminyumda yeni buluşlara imza atıyor.

cengiz altinsoy 1

“Anlatamam Görmem Lazım” şarkı sözü Ebru Gündeş tarafından seslendirilen, İbrahim Tatlıses’in yıldızını parlayan “Bir Allahım Bir Sen Varsın” şarkı sözüyle milyonlara seslenen metalürji mühendisi Cengiz ALTINSOY, alüminyum sektöründe çığır açan bir buluşa imza attı. Mikrop barındırmayan alüminyum buluşu, bugün alüminyumun geleceğine yön veriyor.  Cengiz ALTINSOY, dünyanın önemli üreticilerinden destek alarak alüminyum döküm sektörü için çok önemli flaks denilen döküm tuzlarını geliştirdi.

Nanogümüşle Coronaya Savaş Açtı

Cengiz ALTINSOY’un alüminyum dökümü için geliştirdiği buluşları bununla da bitmiyor. Her döküm sektörü için ayrı ayrı flakslar geliştiren ALTINSOY, piston üretiminde fosfor tablet ve metalik fosfor ürünleri, alüminyum folyo ve levha döküm için özel sodyumsuz flakslar da geliştirdi. Nanogümüş üreterek, corona virüsüne karşı kullandı. Nanogümüş virüs ve mikrop öldürücü etkisi ile kolonya yerine kullanılarak hem derideki yaraları tedavi edici hem de mikrop öldürücü bir işleve sahip bulunuyor.

Dillerden Düşmeyen Şarkılara İmza Attı

Yazdığı sözlerle dillerden düşmeyen eserleri sanat dünyasına kazandıran Cengiz ALTINSOY, “Söz mü?” eseri Alişan, “Yiğidim” eseri Ebru YAŞAR, “Gönül” eseri Kibariye, “Kırmızı Yanakların” eseri Cengiz KURTOĞLU, “Sabaha Olmadan” eseri Güllü, “Bu Kadar Zalim Olma” eseri Burhan ÇAÇAN, ”Darbe” eseri Özcan DENİZ tarafından seslendirildi. Cengiz ALTINSOY’un senaryosunu yazdığı “Kız Babası” isimli dizi, Show TV’de yayınlandı. Aslen Bayburtlu olan, İstanbul Fikirtepe’de yaşayan Cengiz ALTINSOY, metalürji mühendisi olarak alüminyum sektörüne yeni buluşlar kazandırmayı sürdürüyor.

Kemalettin AKSÖZ’e Teşekkür

Win&ARTProje ile ALU&Art Dergilerinin İmtiyaz Sahibi Kemalettin AKSÖZ’le uzun yıllara dayalı bir dostlukları olduğunu belirten Cengiz ALTINSOY, kendisini alüminyum ve PVC sektörüne yönelik sunduğu katkılardan dolayı gönülden kutladığını ifade etti. Cengiz ALTINSOY, “Değerli dostum, Kemalettin AKSÖZ, 15 yıl önce Türkiye’de bir ilke imza atarak sektörel yayıncılıkta oldukça cesur adımlar atmayı başardı. Kendisini bu yaklaşımından dolayı kutluyorum. Bizlere ve sanata verdiği değerin paha biçilmez olduğunu düşünüyorum. Yayıncılık hayatında başarılarının devamını diliyorum” diye belirtti.

Cengiz Altınsoy’un kaleminden dökülen bir şiir şöyle:

Gönül meydanında, toplandık bugün
Bu meydan bizlere, dar bile gelmiş
Bu ne kalabalık, sevdalı gönlüm
Bütün herkes burada, yar bile gelmiş
Sevenler bak şimdi, sınav veriyor
Benim gönlüm yine, yalan söylüyor
Ne meyvalar yedi, gözü doymuyor
Tüm meyvalar burada, nar bile gelmiş
Yakayı kaptırır, elbet sonunda
Artık durulmaz hiç, gönül yanında
Tuzaklarla dolu, bu aşk yolunda
Zararı kurtarmış, kar bile gelmiş
İçim dışım yanar can ateşinde
Hasret hasret olup, yine işinde
Siyaset adamı, hep oy peşinde
Başbakan da burada, çar bile gelmiş
Herkes eğleniyor, eller havada
Hepsi çocuk olmuş, sanki yuvada
Şarkılar türküler, bir bir sırada
Bütün sazlar burada, tar bile gelmiş
Diyardan diyara, olalım sürgün
Bu deli gönlüme, bayram var her gün
Kadehi kadehe, vuralım bugün
Bizim dar sokağa, bar bile gelmiş
Dost kalmadı derim, gönlüm dost arar
Anadan babadan, hala mest umar
Yaşamak aslında, büyük bir kumar
Ecel düşeş diyor, zar bile gelmiş

Cengiz ALTINSOY unifies his Artistic Personality with his Engineering Wisdom  

Owner of such works as “Haram”, “Anlatamam Görmen Lazım”, “Bir Allahım Bir Sen Varsın”, “Bu Darbe de Senden Olsun”, metallurgy engineer Cengiz Altınsoy puts his seal onto new inventions in the field of aluminum by way of unifying his artistic side with his engineering wisdom.

askin tuna 4

Powered by OrdaSoft!