Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

Türkiye İmsad Gündem Buluşmaları’nda Enflasyonist Ortamda Üretim-Yönetim ve Sektördeki Son Gelişmeler Konuşuldu

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale getirdiği ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısı, 27 Eylül Perşembe günü Ortaköy Feriye Palace’ta yapıldı. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği Gündem Buluşmaları’nda, Dr. Can Fuat GÜRLESEL inşaat ve inşaat malzemeleri sanayisinin faaliyetlerini, son verilerle değerlendirdi.

 

 

imsad 73a

İnşaat malzemesi sanayicileri ve iş dünyasından isimlerin büyük ilgi gösterdiği, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oktay ALPTEKİN’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantının konuk konuşmacısı ise Ekonomist ve Akademisyen Prof. Dr. Taner BERKSOY oldu. Prof. Dr. BERKSOY, ‘Enflasyonist Ortamda Üretim-Yönetim’ konusunda değerlendirmelerini paylaştı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenlenen 2018 yılının ikinci ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısında; sektörün güncel konusu ‘Enflasyonist Ortamda Üretim-Yönetim’ ele alındı. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi ERDOĞAN, “Zaman zaman dalgalanmaların yaşandığı 2018 yılında yönümüzü nasıl çizeceğimiz, sektör olarak en çok konuştuğumuz konuların başında geldi. Sektörde mevcut durumun iyileştirilmesi için kentsel dönüşüm pazarı ile yenileme pazarının birbirinden ayrıştırılması gerekiyor. Konut sahipleri, kentsel dönüşüm sürecinde kendi binasının da yıkılıp yeniden yapılacağı hayaliyle, kapısını çalacak ‘Beyaz atlı müteahhidini’ bekliyor. Türkiye’de son yıllarda binalarda güçlendirme/yenileme çalışmaları ihmal edildi ancak AB ülkelerinde yenileme pazarı, toplam inşaat sektörünün %57’sini oluşturuyor. Bugün özellikle ağırlık verilmesi gereken yenileme, sektöre can suyu olacaktır” dedi.

Türkiye ve dünyada yaşanan enflasyon trendini değerlendiren Prof. Dr. Taner BERKSOY, katılımcılara şöyle seslendi; “Çok telaşlanmayın. Öyle çok derin bir kriz olmaz. Türkiye’de kriz denilen dönemlere bakın; tamamı neredeyse ya 6, ya 8-10 ay sürmüş. Türkiye ekonomisinde refleks çok hızlı. Şimdi ‘kriz var mı, yok mu?’ tartışması var. Bana göre de kriz yok. Bizim kriz tanımımız şu; ekonomide en az iki çeyrek peş peşe büyüme sıfırın altında kalırsa krizden söz edebiliriz. 2019’un ilk 3 ayı çok ufak bir negatife döner, sonra düzelir. Yurtdışından size ülkenin durumunu soranlara şunu söyleyebilirsiniz; ‘Biz düşeriz kalkarız, henüz kriz ortamı yok.’”

İnşaat sektörünün son dönemini grafiklerle anlatan Dr. Can Fuat GÜRLESEL, “Ekonominin geneli % 5,2 büyüdü. Böyle bir büyüme içinde 0,8’lik bir inşaat sektörü büyümesi, daha önceki yıllarda açıkçası hiç yaşamadığımız bir durum. Yani arada 8-10 kat fark olan bir inşaat sektörü ve ekonomik büyüme rakamı hiç yaşamamıştık. Bu çok ciddi bir fark” dedi.

Production & Management at Inflationist Environment’, as well as the Latest Developments at the Sector were discussed at Turkish İMSAD (Association of Turkish Construction Material Producers) Agenda Meetings

Agenda Meetings, which have been turned into a traditional occasion by Turkish İMSAD, was held at Ortaköy Feriye Palace on September 27th, 2018, Thursday.

 

imsad 73b

 

imsad 73c

imsad 73d

 

imsad 73e