Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

tuyap gpd,Dünya Cam Endüstrisi, Yeni Nesil Teknolojileri Masaya Yatırdı

Avrasya Kapı, Pencere, Cam Fuarı kapsamında Reed Tüyap ve Glass Performance Days (GPD) işbirliğiyle düzenlenen ‘Mimarlar ve Tasarımlar için Cam’ konulu panel, Türkiye ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelen birçok mimarı ve sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu. Panel kapsamında dünya cam sektöründeki yenilikler konuşulurken sürdürülebilir ve akıllı camlara ulaşmak için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

 

 

tuyap 64a

MUHARREMOĞLU: “Glass Performance Days Organizasyonunun 2015’ten Beri Fuarımızda Bizimle Birlikte Olması Gurur Verici”

‘Mimarlar ve Tasarımlar için Cam’ adlı panelin açılış konuşmasını yapan Reed Tüyap Genel Müdürü Ali MUHARREMOĞLU, “Düzenlediği eğitimlerle dünya cam endüstrisinin gelişimine önemli katkı sağlayan ve cam uygulamalarında yeni trendleri ve teknolojileri tüm dünyaya tanıtan Glass Performance Days organizasyonunun 2015’ten beri fuarımızda bizimle birlikte olması gurur verici. Bu değerli organizasyonu düzenleyen Glass Performance Days’e, sundukları katkılar için etkinlik sponsorları; Şişecam, Glaston, Kuraray ve Dow Corning firmalarına ve paylaştıkları kıymetli bilgilerden dolayı seminer konuşmacıları Werner SOBEK, KH Tasarım & Danışmanlık ve Karakalem Cephe Tasarım firmaları yetkililerine teşekkürlerimizi sunarım. Hepimize verimli bir fuar ve seminer diliyorum” dedi.

tuyap 64b

VİTKALA: “Cam Denildiğinde Kimsenin Aklına Sadece Düz Cam Gelmemeli”           

Panelin ikinci konuşmacısı olan Glass Performance Days Başkanı Jorma VİTKALA, organizasyonun; sektörün aktörlerini bir araya getirmenin ötesinde yeni teknolojilerin ve uygulamaların gün yüzüne çıkmasına olanak sağladığını belirtti. Cam denildiğinde kimsenin aklına sadece düz cam gelmemesi gerektiğinin altını çizen VİTKALA, “Günümüzde sektör temsilcileri pek çok cam tipi ile karşılıyor ve bu camların nasıl kullanılacağıyla ilgili sorular aklına geliyor. İşte GPD olarak bu soruların cevabını bulmanıza yardımcı oluyoruz. Öte yandan günümüzde cam kullanımında enerji yönetimiyle ilgili farklı çalışmalar yapılıyor. Vakum izolasyonu bu anlamda önemli bir konu. Ve hatta 3 mm ve 2 mm aralığındaki ince camlar, yeni bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

tuyap 64c

PEKIŞIK: “Çevre Dostu Geri Dönüşümlü Yeşil Malzemeler Hedeflenmeli”

Sürdürülebilir bir dünya için camın önemine değinen Şişecam Düzcam, İş Ortakları Gelişim Müdürü Gül PEKIŞIK, bina tasarımlarında enerji ve ışık kullanımının çok önemli unsurlar olduğunu belirtti. Markaların çevre dostu geri dönüşümlü yeşil malzemeler hedeflemesi gerektiğini belirten PEKIŞIK, “Doğal gün ışığından ne kadar faydalanılırsak yaşam kalitemiz o kadar artıyor. Yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor. Bu nedenle doğal ışığın mekâna alınması önemli bir parametre. Cam yüzeyler genişleyince ışık daha çok mekâna giriyor. Tabii ki lamine ve temperli camlar kullanılarak emniyet ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Böylelikle olumsuz durumlarda kırılma gibi yaralanmalar ve hasar daha az olabiliyor. Hatta cam kaplamalar sayesinde esnek, sınırsız tasarım imkânı elde ediyoruz. Ayrıca önemli bir unsur olan gürültüyü kesen yeni sistemler tercih edilerek yaşam alanlarımızı bir üst skalaya taşımalıyız.”

tuyap 64d

HORASAN: “Camın A,B,C ve D’si Bir Bütün Olarak Ele Alınmalı”

Mimarlar ve tasarımcılar için camın A,B,C ve D’sini anlatan KH Tasarım ve Danışmanlık’tan Kayhan HORASAN’da cam sektörünün mimarlara anlatacak çok şeyi olduğunu aktardı. HORASAN, “A dediğimiz olay camların firesiz kesilerek ve işlenerek standart cam plaka ölçüsü olan 3,21 mx6 m seviyesine getirilmesidir. Çünkü cam kenar işlemeleri ve cam delme kuralları önemli unsurlardır. B dediğimizde ise emniyet camlarından bahsediyoruz. Camın herhangi bir işleme tabi tutulmadan, emniyetli bir cam olarak kullanılması gerekiyor. Örneğin; Lamine cam kırılınca yerinde kalma özelliği taşıyor. Bu durum yaralanma riskini çok aza indirme imkânı sunuyor. C’de anlatmak istediğimiz olay ise nerede hangi cam kullanılması gerektiğidir. Örneğin; Temperli lamine giriş katlarında kullanım için uygun bir cam çeşidi.  D başlığında da dijital baskılı camları ifade ediyoruz. Estetik, mahremiyet, enerji verimliliği, gölgeleme gibi özelliklerin mümkün hale getirmesi ancak camın A,B,C ve D’sini tamamıyla yaptığımızda mümkün olmaktadır.”

Öte yandan panel kapsamında günümüzün inovatif camlarına değinen Wernek Sobek Stuttgart AG. İstanbul Bölgesi Genel Müdürü Mustafa ALKAN ise mühendislik ve teknik olarak kendi izlenimlerini dile getirdi ve tasarım açısından neleri göz önüne aldıklarını aktardı.

tuyap 64e

Global Glass Industry, Brought New Generation Technologies onto the Table

Panel with the topic of ‘Glass for Architects and Designs’ which was organized within the scope of Eurasia Door, Window and Glass Fair with the collaboration of Reed Tuyap and Glass Performance Days (GPD), made many architects and sector professionals, coming from Turkey and from the leading cities of the world, meet under the same roof. Within the scope of panel, while innovations in global glass sector were discussed, things to be done for having sustainable and smart glasses were brought onto the table.

tuyap 64f