Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

zahit logo2

Zahit Alüminyum, Üniversite-Sanayi İşbirliğini Destekliyor

Zahit Alüminyum’un  sponsorluğu  ile TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına katılan Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği takımı, Hydromobile kategorisinde 3’üncü oldu. Alüminyum sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan Zahit Alüminyum, 01- 07 Ağustos 2016 tarihleri arasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca  (TÜBİTAK) Kocaeli Körfez Yarış Pistinde

Alüminyum sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan Zahit Alüminyum, 01- 07 Ağustos 2016 tarihleri arasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca  (TÜBİTAK) Kocaeli Körfez Yarış Pistinde “Hydromobile” ve “Electromobile” kategorilerinde düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına (TÜBİTAK Efficency Challenge Electric Vehicle) katılan Ç.Ü Teknokent takımına sponsor oldu.

Üniversite öğrencilerine yönelik elektrikli araç yarışı “Efficiency Challenge” 1 Ağustos’ta yarışmacı katılımcıların pist alanında kayıt yaptırması ile başladı. Teknik kontrollerin ardından 6 7 Ağustos tarihlerinde düzenlenen final yarışlarında üniversiteli öğrenciler araçlarını enerji verimliliği üzerine yarıştırdı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif ERGİN ile Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol ARCAKLIOĞLU’nun başlattığı yarışlarda Electromobile ve Hydromobile kategorisinde yarışacak 37 araç pistte yerini aldı. Şasi komponentlerinde Zahit Alüminyum alaşımlı profil ürünleri kullanılarak Ç.Ü Otomotiv Mühendisliği Bölümünün Ar-Ge teknolojisi ile üretilen yüzde yüz çevreci,  sıfır karbondioksit salınımına sahip, yeşil enerjili Ç.Ü “HİDROVA” aracı Hydromobile kategorisinde 3’üncü oldu.

Üniversite-Sanayi işbirliğine katkı sunacak, Ar-Ge destekli, inovatif ve çevreye duyarlı  çalışmalara destek veren Zahit Alüminyum karbon ayak izini azaltmaya yönelik yöntemlerden biri olan yenilenebilir enerji dalında, doğaya duyarlı şekilde ve sürdürülebilir bir çevrenin sorumluluklarını üstlenerek faaliyet gösteren Zahit Enerji firması ile güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren ZahitSolarfield güneş panellerinin üretimini gerçekleştiriyor. Çevreyi günümüzde ve gelecek nesillerin faydalanacağı önemli bir değer olarak gören Zahit Enerji bu çerçevede karbon salınımını azaltmak ve enerji ihtiyacını karşılayacak çevresel çözümler sunmak için faaliyetlerini sürdürüyor ve bu amaca hizmet eden faaliyetleri destekliyor.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 100.000 m² alan kapasiteli 2 ayrı tesisinde 800 çalışan istihdam eden Zahit Alüminyum ve Enerji, yıllık 25.000 ton ekstrüzyon profil, 1.680.000 m² kompozit panel ve 65 megawatt güneş enerjisi sistemi üretim kapasitesi ile hizmet veriyor. Zahit Alüminyum, 2015 İSO 2’nci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 74’üncü sırada yer alıyor.

Zahit Aluminium is Supporting the Collaboration Between University and Industrial Environment

Automotive Engineering team of Çukurova University which participated in TÜBİTAK Alternative Energy Vehicle Competition  with the sponsorship of Zahit Aluminium has come in third within the Hydromobile category.

zahit 1