Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

TALSAD Başkanı  Ali KİBAR; “TALSAD Alüminyum Sanayisini Geliştirmede Destekleyici Rol Almaktadır”

İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy-İstanbul’da Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen; Aluexpo Alüminyum Teknolojileri Makina ve Ürünleri İhtisas  Fuarı, 7’nci Alüminyum Sempozyumu ile eş zamanlı olarak  Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, TÜBİTAK Marmara Araştırma  Merkezi ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlendi.

 

Alüminyum  sektörüne ve  Aluexpo  Fuarı’na  ilişkin görüşlerini   aldığımız   Türkiye   Alüminyum   Sanayicileri  Derneği  (TALSAD) Yönetim  Kurulu  Başkanı  Ali KİBAR; “Türkiye alüminyum  sektörünün gelişimi,  bazı çevresel şartlardaki zorluklara  rağmen devam etmektedir. Bunda alüminyum  sanayicilerimizin girişimciliğinin ve uyum kabiliyetlerinin payı büyüktür.  TÜİK verilerine göre  2012’den 2014’e  alüminyum  ürünlerinin   ihracatı   miktar  olarak   584 bin   tondan 649  bin  tona  ve  değer olarak  da,  2,2  milyar USD’den 2,5 milyar USD’ye çıkmıştır. 2015’in ilk 6 ayında da 331 bin  ton ve 1,2 milyar USD ihracat yapılmıştır. Birçok alt sektörde yeni  tesis  ve  geliştirme yatırımları yapılmaktadır; hatta  kapasite fazlası olduğu söylenebilir. Bunun bir nedeni, sektör  olarak  üretemediğimiz ürünlerin  üretilmesine  imkân verecek, yeni  pazarları bize  açacak  yatırımlardan ziyade, mevcut tesislere benzer teknolojiler kullanan  yatırımların tercih  edilmesidir. Devletimizin  bu konuda bize  yön göstermesi ve destek olması faydalı olacaktır” dedi.

Alüminyum  sektörünün  ekonomik   ve  finansal  değerlerini  etkileyen   en   önemli faktörlerden birinin alüminyum  hammadde  pazarlarındaki  dengelerin   olduğunu belirten   TALSAD Yönetim  Kurulu  Başkanı Ali KİBAR; “Bunun  Türkiye alüminyum pazarına yansıması, hammadde üretim miktarlarının ülkemizde sınırlı olması,  üretim  tesislerinin yeterli seviyede ve kapasitede yapılanmamış olması, dolayısıyla   sektörümüzün yurt  dışına   olan  bağımlılığı sebebiyle   yüksek    miktarlarda    ithalat   yapılmasıdır. Bu  sorunun üstesinden gelebilmek için birincil alüminyum  hammadde üretiminin   artırılması   ve Türkiye  pazarımıza  sunulması  gerekmektedir.

Bir diğer  konu ise, ülkemizdeki   yüksek   enerji maliyetlerinin    uluslararası  pazarlardaki rekabet  gücümüzü zayıflatmasıdır.   Gelişmiş   batı ülkelerine    göre   sahip olduğumuz    işgücü maliyeti      avantajımız,   yüksek   enerji maliyetleri sebebiyle rekabetçi güce çevrilememekte, reel sektörümüzün güçlenmesine ve uzun vadeli  ekonomik  hedeflerimize ulaşmamıza engel teşkil etmektedir” dedi.

KİBAR; “Dünya genelinde ve ülkemizde inşaat, ambalaj, ulaşım ve özellikle otomotiv, dayanıklı tüketim en önemli alüminyum kullanım alanlarıdır. Bunun  nedeni alüminyumun sahip olduğu üstün  özellikleridir. Alüminyum korozyona dayanıklıdır, iyi ısı ve  elektrik iletimi sağlar, hafiftir, estetik  bir görünüme  sahiptir,   gıdaları  korur  ve  sağlıklıdır.  Bütün  bunların üzerine bir de % 100 geri dönüştürülme imkânını eklediğimiz zaman, alüminyumun çağımızın mucize malzemesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

8-10   Ekim  tarihleri   arasında  düzenlenen  Aluexpo   2015 Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nin 9, 10 ve 11’inci hollerinde ve 9.104  m2  stant  alanında gerçekleştirildi. 166’sı yurt dışından olmak üzere 352 firma, fuarda sergileme yaptı. 9’uncu holde sadece ülkemizin alüminyum  üreticileri yer alırken, ürünlerini yaklaşık  70’i aşkın  ülkeden gelen ziyaretçilerin beğenisine sunup satış  anlaşmaları yaptı. Diğer hollerde ise, alüminyum sektörünün yerli ve yabancı tedarikçi firmaları, sektör  üreticilerinin her türlü ihtiyacına  cevap verebilen makina,  ekipman, sarf  malzemesi ve  hammadde gibi  ürünlerini  sergilediler. Özet olarak yapılan iş görüşmeleri, satışlar ve ticari anlaşmalar ile Alüminyum sektörünün nabzı  Aluexpo Fuarı’nda atarak başarıyla tamamlandı.”

President of TALSAD Ali KİBAR; “TALSAD Plays a Supportive Part in Developing Aluminium Industry”

Aluexpo   Aluminium  Technology, Machinery  and Products Trade Fair organized by Hannover-Messe Ankiros  Fuarcılık A.Ş. in İstanbul  Fair Centre, Yeşilköy-İstanbul was conducted at the same time as the 7th Aluminium Symposium  with the collaboration of Turkish Association of Aluminium Producers, Scientific And Technological Research Council Of Turkey  Marmara Research Centre and Union Of Chambers Of Turkish Engineers And Architects and Chamber of Metallurgical And Materials Engineering.