Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

sika abcSika Yapı Kimyasalları Her Türlü Yapı Kimyasalı İhtiyacınızı Karşılıyor

“Firmamız 2017 yılında İsviçre merkezli Sika bünyesine katıldıktan sonra Sika’nın sektördeki yüz yılı aşkın birikmiş tecrübesini, bilgisini, gücünü ve teknolojisini de kullanarak tüm süreçlerinde iyileşme, gelişme ve yenilik arayışı ile yapıştırma ve sızdırmazlık sektöründe ülkemizde ve dış pazarlarda aranılan bir marka olmaktadır” diyen ABC Kimya Genel Müdürü Murat KARADAYI ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

 

abc sika 81a

Firmanızın yapılanması, faaliyetleri ve sektöre sunduğu ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Sika, 30 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren ve özellikli yapı kimyasalları alanında dünyada lider konumda olan bir şirkettir. Sika Yapı Kimyasalları olarak temelden çatıya bir inşaatta ihtiyaç olabilecek her türlü yapı kimyasalı ihtiyacını karşılamaya yönelik geniş bir ürün portföyüne sahibiz. Betonun karakteristik özelliklerini geliştirmek amacıyla kullanılan beton katkılarından başlayan çözüm serüvenimiz, temel altı su yalıtımı, tamir güçlendirme çözümleri, ıslak hacim çözümleri, sızdırmazlık ve yapıştırma çözümleri ile devam etmekte ve en son çatı yalıtımı uygulamaları ile tamamlanmaktadır.   Bunun yanında özellikle endüstriyel üretime dair çok farklı çözümlerde sunabilmekteyiz. Örneğin dünya üzerinde her 4 araçtan 1 tanesinin ön camı Sika ürünleri ile yapıştırılmakta, özel tekne ve yatlarda kullanılan derz dolguları büyük bir olasılıkla Sika markasını taşımaktadır.

ABC Kimya, yapı kimyasalları sektöründe sızdırmazlık ve yapıştırma alanında faaliyet göstermektedir. İyi ve daha sağlıklı ürünler üretmek amacıyla bilim, bilgi ve tecrübeyi bir araya getirmektedir. Firmamız 2017 yılında İsviçre merkezli Sika bünyesine katıldıktan sonra Sika’nın sektördeki yüz yılı aşkın birikmiş tecrübesini, bilgisini, gücünü ve teknolojisini de kullanarak tüm süreçlerinde iyileşme, gelişme ve yenilik arayışı ile yapıştırma ve sızdırmazlık sektöründe ülkemizde ve dış pazarlarda aranılan bir marka olmaktadır. Ürün gruplarımız; akrilik mastikler, silikonlar, poliüretan köpükler, poliüretan mastikler, hibrit mastikler ve yapıştırıcılar, aerosoller ve tamamlayıcı ürünlerdir.

 abc sika 81b

2019 yılında katılım sağladığınız fuarlar nelerdir?

2019 yılı içerisinde Davco markası ile TurkeyBuild Yapı Fuarı’na ve ABC Kimya olarak Avrasya Pencere Fuarı’na katılım sağladık. Yurtdışındaki fuarların tümünde çatı firma Sika olarak katılım sağlanmaktadır. Katılım sağlarken uzun vadeli stratejilerimiz dahilinde kritik gördüğümüz fuarlara katılmaktayız.

2020 yılı içinde katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?

2020 yılında Avrasya Pencere Fuarı ve İstanbul Hırdavat Fuarı’na katılım sağlayacağız. ABC Kimya olarak fuarlara katılım sağlayacak tüm firmalara başarılar dileriz.

2019 yılını değerlendirir misiniz?

2019 her ne kadar zorlu bir yıl olarak tarih sayfasındaki yerini alsa da, Sika; Türkiye’de ve dünyada hedeflenenin üzerinde bir performans ile seneyi kapattı. Gerçekten büyük bir özveri ve takım çalışması ile yapı kimyasalları alanındaki lider konumumuzu güçlendirdiğimiz bir yılı daha geride bıraktık. Hedefimiz, her yıl olduğu gibi en iyi ürünü en iyi hizmet ve teknik destek ile müşterilerimize ulaştırmak olacak. Bunun yanında yıllardır üzerinde durduğumuz sürdürülebilirlik hedeflerimiz dahilinde, daha çevreci ve teknolojik çözümleri sektöre sunmaya devam edeceğiz.

abc sika 81c

2020 yılı planlarınızdan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Genel olarak inşaat sektöründe bir daralma olduğu, özellikle hazır beton üretim rakamları ile kendini göstermektedir. Bu daralma aynı zamanda satış fırsatlarında daralmayı da yanında getirmektedir. İlerleyen dönemlerde inşaat sektöründe nicelikten ziyade niteliğin, kalitenin ve uzun ömürlü yaşam döngüsüne sahip projelerin ön plana çıkacağı bir atmosfere zorunlu olarak gideceğini düşünmekteyiz. Her ne kadar rekabet artıyor da olsa, belirli standartlarda ve yenilikçi olan şirketlerin önünün açık olacağını düşünmekteyiz. Sika Türkiye ve ABC Kimya olarak zorlu 2019 yılında hedeflerimize ulaşabildik. 2020 senesi içerisinde de hedeflerimizin üzerinde bir başarı ön görmekteyiz. Her ne kadar sektörde daralma söz konusu olsa da yenilikçi ve teknolojik çözümlerimiz ile sektörde her zaman güvenli bir liman olmaya devam etmekteyiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ArtProje – ALU&Art Dergileri Ekibine teşekkür ederim.

Sika Construction Chemicals Provides All Sorts of Your Construction Chemical Needs

We interviewed with the General Manager of ABC Chemistry, named Murat KARADAYI, having stated that, “Our Company has become a brand in pursuit of improvement, development, and innovation highly-demanded in the bonding and sealing sector in the domestic and foreign markets, after having been merged into the corporate body of Swiss-based Sika as of 2017, by way of benefiting from its experience, knowledge, power, and technology more than hundred years old”.the same thoughts with us.”

 

abc sika 81d