Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

abg groupABG Group, Sektörde Çıtayı Yükseltiyor

ARATECH marka alüminyum ısıcam profilleriyle sektörde önemli bir yer edinen ABG Group Yönetim Kurulu Başkanı, Ahmet Burak Göçümlü, ABG Group’un yakın zamanda sektörel yazılımlar ve ısı yalıtımlı cam işleme makineleriyle de, sektöre çözümler üreteceğini belirtti.

 

 

abg group 81a

ABG Group’un yapılanması, faaliyetleri ve sektöre sunduğu ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

ABG Group olarak 20 yıla yaklaşan birikimimizle, yalıtımlı cam üretimi ürünlerinde sektörde güçlü bir yer edindik. Bizim en önemli şirket politikamız yeniliklere açık olmak ve kendimizi sürekli geliştirmektir. Buna değer veriyoruz. Alüminyum Isıcam Profilleri, Nem Alıcı Granül, Thiokol, Butil, Klips gibi ürünlerimizin yanında, sektörel yazılım geliştirme ve yalıtımlı cam işleme makinelerinde de Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte ABG Group’un cam sektörüne farklı alanlarda da çözümler üreteceğini hep birlikte göreceğiz.

2019 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağladığınız fuarlar nelerdir?

Geçtiğimiz yıl ülkemizde cam sektörünün en önemli fuarı olan Eurasia 2019 Cam, Kapı, Pencere Fuarına katılım sağladık. Hem paydaşlarımız, hem de bizim için oldukça başarılı ve faydalı bir fuar olduğu kanaatindeyiz.

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?

Tabi ki bu yıl içerisinde katılacağımız ve katılmayı planladığımız fuarlar mevcut. Önümüzde Eurasia 2020 Cam, Kapı, Pencere Fuarı var. Yine bayilerimiz ve misafilerimizle bağlantılarımızı güçlendireceğimiz, yeni ticari ortaklıklar oluşturacağımız bir fuar olacağını düşünüyoruz. Paydaşlarımızın ABG Group’dan beklentilerini en üst düzeyde karşılamak için, her zamanki gibi var gücümüzle çalışacağız. Yine bu yıl, 20-23 Ekim tarihleri arasında Almanya Düsseldorf’da Glasstec Fuarı gerçekleşecek, bu fuara için de görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa pazarında ürünlerimizi daha çok görmek tabi ki bizleri mutlu ettiği kadar gururlandıracaktır.  

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Geçtiğimiz yıl, ülkemiz genelinde ekonomik dalgalanmalar ve inşaat sektörünün durağan pozisyonuyla geçti. Buna rağmen biz yatırımlarımıza ara vermedik. Ana üretim ürünümüz Alüminyum Isıcam Profillerinde, yeni üretim hatlarımızın da faaliyete girmesiyle yıllık 60 milyon metretül üretim kapasitesinin üzerine çıkmayı başardık. Bununla beraber, ihracat siparişlerimiz yükselişini sürdürdü. Hem yurtiçi, hem de yurtdışı pazarında, gerek ürünlerimizin kalitesi, gerekse yüksek memnuniyet odaklı çalışmamız, bizi yukarıya taşımaya devam etti. Tabiki mutluyuz. Uzun yıllardır süren bu istikrarı artırmak için, özverili çalışmalarımız devam edecek.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2020 yılı içerisinde sektörel yazılımlarımızın ticarileşmesi için girişimlerimiz sürecek. Makine üretiminde de seri üretime geçmek için faaliyetlerimizi hızlandıracağız. Mevcut ürünlerimizin kalitelerini yükseltmek ve pazar payımızı artırmak bizim için ilk sıralarda geliyor. Anlayacağınız ABG Group’u yeni yılda da yoğun bir tempo bekliyor. Şimdiden tüm çalışma arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Bizim için keyifli bir sohbet oldu. Tüm okurlarınızı, bayilerimizi ve misafirlerimizi 4-7 Mart tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, salon 11’de 1104 numaralı standımızda ağırlamaktan keyif alacağız. Herkes davetlimizdir.

   

ABG Group Sets the Bar High in the Sector

Ahmet Burak Göçümlü, Board Chairman of ABG Group, which has occupied a significant position in the sector, thanks to its ARATECH-branded aluminum thermopane profiles, indicated that, ABG Group is also to provide solutions to the sector by means of its sectoral software and heat-insulated glass procession machines.

abg group 81b