42. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul %32 Oranında Uluslararası Ziyaretçi Artışı İle Toplamda 68.738 Ziyaretçiyi Ağırladı

Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük, dünyada ise sektöründe ilk 5’te yer alan Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı Yapı–Turkeybuild İstanbul’u bu sene 68.738 kişi ziyaret etti.

 

 

 

 

yapi kapanis 76a

Fuarda, Yatırım Odağı Forumunda “Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ve ITE Turkey ile iş birliği gerçekleştirdi. Bu yeni iş birliği kapsamında, Türkiye İMSAD üyeleri, yenilenecek turizm tesislerinde güvenli, sağlıklı, çevre dostu ve enerji verimli ürünlerin kullanılmasını sağlamak amacıyla, turizm yatırımcılarını temsil eden TTYD üyeleri ile bir araya gelerek sektörün yenilenme ihtiyaçlarını masaya yatırdı.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen 42. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu sene 12 ülkeden 553 katılımcı firmayı ağırladı. 30’un üzerinde etkinlik, 90’ı aşkın ulusal ve uluslararası uzman konuşmacının yer aldığı fuarda beş gün boyunca inovatif inşaat teknolojileri, işçi robotlar, çağdaş yapı malzemeleri, yenilikçi iş yapma biçimleri, yeni kentsel dönüşüm fırsatları hakkında gündem konuları tartışılarak inşaat ve yapı sektörünün nabzı tutuldu.

Fuarda çok sayıda inovatif ürün görücüye çıktı. Yapı sektöründe dijital çözümler, yenilikçi malzemeler büyük ilgi gördü. Fuar’a iş makineleri, nalburiye ve el aletleri, yapısal çelik, prefabrike yapılar, yapı sistemleri, iç yapı ve dekorasyon, duvar ve döşeme kaplamaları, banyo - mutfak donanımları, kapı ve aksesuarlar, elektrik, aydınlatma, otomasyon, yalıtım, yapı kimyasalları, boya, çatı, doğrama (kapı - pencere), cephe, otomatik kapı - geçiş sistemleri, gölgelendirme, kaba yapı, tesisat, asansör, çevre düzenleme ve yazılım alanlarında hizmet veren yerli ve yabancı firmalar katılım gösterdi.

 

yapi kapanis 76b

42 yıldır Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un, uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat ve yapı malzemeleri sektörüne ayna tuttuğunu dile getiren ITE EMEA Bölge Direktörü Kemal Ülgen, “2019 yılında yapı sektörü için ihracat önemli bir çıkış yolu olarak gözüküyor. İnşaat malzemeleri ihracatında %7-8 arasında bir artış olması ve 23 milyar dolara yaklaşması öngörülüyor. Tüm alt sektör grupları için ihracat pazarlarında olanakların iyileşmesi bekleniyor. İç pazarda, diğer yıllardan farklı olarak iki gelişme daha beklentiler arasında. Bunlardan biri yeni inşaat işlerinde talebin azalmasıyla birlikte yenilenme pazarının hareketlenmesi, diğeri ise döviz kurlarının ithalatı sınırlaması sebebiyle iç pazardan tedariğin artması. Tüm bu dönüşümün ortasında inşaat sektörünün kalbi Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da atıyor.. İnşaat ve yapı sektörlerinin her geçen gün artan değerine Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul olarak destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde görüşlerini iletti.

240’ın Üzerinde Alıcı, Vıp Yurt Dışı Alım Heyet Programlarında Bir Araya Geldi

Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programları kapsamında Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, Irak, Fas, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus, Uganda, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Hindistan gibi ülkelerden 240’ın üzerinde yabancı alıcıyı ağırladı. ITE Connect Eşleştirme Programı (Matchmaking Sistemi) ile bu yıl da tüm katılımcılar ve alıcılar ücretsiz olarak akıllı telefon ve internet uygulaması üzerinden hızlı ve etkili bir şekilde birbirleriyle iletişim kurarak 1.200’den fazla toplantı gerçekleştirdi ve yeni iş birliklerine imza atma fırsatı yakaladı.

Turizm Ve İnşaat Sektörlerinde Yenileme Pazarına Yönelik Önemli İş Birliği

Fuarın ilk günü gerçekleştirilen “Turizm ve İnşaat” oturumunda Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği Başkanı Ferdi Erdoğan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Genel Sekreteri Fatih Tokatlı, Türkiye Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksoy ve Türk Eximbank Pazarlama Daire Başkanı Gülpervin Curaoğlu’nun katılımları ile sektörün geçirdiği yılın malzeme, inşaat, ekonomi ve planlama perspektifleri ele alınarak değerlendirildi. Ayrıca oturumda turizm sektörüne yönelik önemli bir iş birliği duyurusu paylaşıldı. İş birliği kapsamında Türkiye İMSAD üyeleri, yenilenecek turizm tesislerinde güvenli, sağlıklı, çevre dostu ve enerji verimli ürünlerin kullanılmasını sağlamak amacıyla, turizm yatırımcılarını temsil eden TTYD üyeleri ile bir araya gelerek sektörün yenilenme ihtiyaçlarını masaya yatırdı.

Fuar beş gün boyunca çeşitli oturumlar ve seminer programları ile bilgi ve eğlenceyi bir arada sundu. Organizasyonun öne çıkan konuşmacılarından MX3D CEO’su Gijs Van Der Velden ve NLE Kurucusu, Mimar, Tasarımcı ve Kentsel Araştırması Kunle Adeyemi ‘Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor’ söyleşisinde bir araya geldi.

İnovasyona dayalı sistemin tasarımın geleceğini olacağının altını çizen Gijs Van Der Velden, “Her zaman yeni gelişmelerin takip edilmesi gerekiyor. ‘Dijital dizayn’ günümüzde gerçekten de çok büyük önem taşıyor. Bizler birer aracı olarak bu teknolojiyi yapılar üzerinde kullanıyoruz. Tasarım öncesinde tüm materyalleri bir arada topluyoruz, denemeler yapıyoruz ve olumlu sonuç aldığımız çalışmalarda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Robotikleşme her alanda olduğu gibi dizayn alanında da gelişmeye devam ediyor. Bu alanda birçok profesyonel ile bir araya gelerek daha iyi sonuçlar almak üzerine çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kentleşme konusunda planlı hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Kunle Adeyemi, “İnsanlığın çevre ile ilişkisi mega kentlerde ve büyük topluluklarda paralel şekilde artıyor. Kentleşme, iklim değişiklikleri ve farklılık gösteren büyük kent sorunları ile başa çıkmak gerekiyor. Dijital teknolojiler, mimari süreçler ve üretimde, değer kattıkları ve çözümlere destek oldukları derecede önemli bir rol oynuyor” şeklinde görüşlerini paylaştı.

2020 yılında 18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan, yapı sektörünün uluslararası buluşma noktası 43. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul için birçok marka şimdiden yerini ayırttı. 

 

                                                                                                                               

ITE Turkey Hakkında

ITE Turkey, 20 ülkede 32 ofisi, 1.000’i aşkın deneyimli personeliyle dünya çapında yılda 130’dan fazla fuar ve konferans düzenleyen, uluslararası fuarcılık şirketi ITE Group’un Türkiye ofisidir. Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey, YEM Fuarcılık, EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri ve Platform Uluslararası Fuarcılık şirketlerinden oluşmaktadır.

Yapı, turizm, kozmetik, gıda, raylı sistemler ve lojistik sektörlerinde Türkiye’nin lider fuarlarını düzenleyen ITE Turkey gücünü, Türkiye ve bölgedeki deneyiminin yanı sıra grup şirketleri arasında yer aldığı ITE Group’un küresel ağından alıyor. ITE Turkey, fuarcılık sektöründeki güçlü küresel ağını içinde yer aldığı her bir sektöre aktararak, düzenlediği fuarlarda yeni iş, iş birliği ve satın alma fırsatları yaratıyor, bu sektörlerin gelişmesine katkıda bulunuyor.

www.ite-turkey.com

 

 

yapi kapanis 76c