REHAU Türkiye, 47 İlde 185 Seçkin Bayisi ile 30 Yıldır Ekonomiye Yüksek Katma Değer Sağlıyor

REHAU Türkiye Kapı ve Pencere Sistemleri Bölümü Teknik Müdürü A. Melih VULAŞ ile dünyanın 50 ülkesinde yaklaşık 170 lokasyonu ile faaliyet gösteren uluslararası bir işletme olan REHAU’nun Türkiye ve yurt dışındaki faaliyetlerine ve çeşitli sektörlere kazandırdığı yeniliklere ilişkin bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

 

rehau

Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1980 İstanbul doğumluyum, eğitim ve öğretim hayatım da İstanbul’da geçti.

Maçka Teknik Lisesi’nde Elektrik Bölümü’nü tamamladım. Ardından Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde yine elektrik eğitimine devam ettim. Üniversite eğitimim sonrasında bir süre elektronik güvenlik sistemleri sektöründe çalıştım. 2008 yılında PVC kapı-pencere sistemleri sektörüne geçtim, 15 yıl boyunca bu alanda uzmanlaştım. 2023 başları, hayatımda bir dönüm noktası oldu ve REHAU Türkiye ile yollarımız buluştu. Bu güzel buluşma neticesinde REHAU Türkiye Kapı ve Pencere Sistemleri Bölümü Teknik Müdürü olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Evliyim ve bir oğlum var. Ailemle vakit geçirmekten çok keyif alırım. Yelken merakım vardır. Bir sezon ENKA Yelken Yarış Takımı’nda da yer aldım.

REHAU’nun kuruluş öyküsünü anlatabilir misiniz?

REHAU, bir polimer uzmanı olarak 1948 senesinden beri inşaat, otomotiv ve endüstri alanlarında uluslararası arenada faaliyet gösteren bir Alman aile şirketidir. Operasyonumuzun olduğu her pazarda, tüm müşterilerimize yenilikçi sistem çözümleri ve tek bir kaynaktan üstün hizmet sunuyoruz. Yatırımlarımızı enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, su yönetimi, hareketlilik ve gelecekteki yaşama doğru yöneltiyoruz. Tüm dünyada 170’in üstünde lokasyonda, 20 binden fazla çalışanımız ile inovatif çalışmalara liderlik ediyor ve insanların hayatını iyileştirmek için en doğru çözümleri sunuyoruz.

REHAU’nun sunduğu ürünler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ülkemizde REHAU daha çok pencere tarafı ile biliniyor. Ancak REHAU 5 kıtada, dünyanın 150’den fazla ülkesinde yaklaşık 20.000 çalışan ile otomotiv, beyaz eşya, tesisat, yerden ısıtma, mobilya ve pencere birimlerinde çok geniş çapta polimer bazlı çözümler üzerine uzmanlaşmış bir işletmedir. Pencere dışında örnek vermek gerekirse; REHAU birçok üst segment otomotiv markasına çeşitli parçalar üretirken, dünyanın sayılı beyaz eşya üreticilerine yönelik ürünleri geliştirmektedir. Hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesindeki futbol stadyumlarının çim altı yerden ısıtma çözümü REHAU tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye’de de yaklaşık 30 yıldır bu alanda çözüm sunuyoruz.

rehau2

REHAU‘nun Türkiye ve yurt dışındaki faaliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Türkiye’deki operasyonumuzda son kullanıcıya yönelik çözümlerden, beyaz eşya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede ürün sağlayarak mühendislik tecrübemizle insanların hayatlarını iyileştirmeyi amaçlıyoruz. REHAU’nun Bilecik/Osmaneli’nde yaklaşık 230 kişinin çalıştığı ağırlıklı beyaz eşya sektörüne yönelik üretim yapan bir fabrikası bulunmaktadır. 15 bin metrekaresi kapalı toplam 110 bin metrekarelik tesisimizde kalite ile ürünlerdeki rasyonaliteyi bir arada üretmeye çalışıyoruz.

REHAU Türkiye pencere çözümleri faaliyetlerine REHAU’nun ülkemize geldiği yıl olan 1989’da başladı. Bölümümüz 30 yılı aşkın süredir yetkili üretici ve yetkili tali bayileri vasıtasıyla tüm Türkiye’de ve Türkiye üzerinden kardeş ülkelerimiz Türki Cumhuriyetlerde satış yapıyor. İstanbul’da bulunan genel merkezimiz, İstanbul Tuzla’da bulunan 4 bin metrekaresi kapalı, 3 bin metrekaresi açık olan lojistik merkezimiz, Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölge temsilciliklerimiz ile müşterilerimizi memnun etmek için çalışıyoruz. Kentsel dönüşümün hızlandığı son 10 yıl içerisinde, bayi ağımızı her yıl genişleterek ürünlerimizi deneyimlemelerini sağlıyoruz.

Endüstri çözümleri bölümümüzde uzun yıllardır Arçelik Türkiye, Vestel Türkiye, BSH Türkiye, Uğur Soğutma Türkiye, Arctic Romanya firmalarına sızdırmazlık contaları üretiyoruz. Ayrıca Ankara Metrosu’nda güç iletiminde kullanılan 3. raylar ve hijyenik havalandırma santrali üreticilerine sevk ettiğimiz damla tutucu profiller de ciromuzda dikkat çeken bir yere sahip. Pencere ve kapı sistemleri bölümümüzün yürüttüğü operasyon ile Türkiye’nin önde gelen Kobisan Evleri, Nida Park Küçükyalı, Loca Mahal, Rams Garden gibi inşaat projelerinde REHAU pencereleri yer alıyor. Bina ve altyapı çözümleri bölümümüz de Sea Pearl, MOI – Hilton Oteli, Cer Istanbul, Bodrum Epique, Skyland Istanbul gibi büyük projelere yerden ısıtma sistemleri ve sıhhi tesisat ürünleri sağlıyor.

rehau 102a

REHAU Türkiye’nin ülkemizdeki yapılanması hakkında bilgi alabilir miyiz?

REHAU olarak sürdürülebilir inşaat ve modernizasyon için ileriye dönük ve bütünsel çözümler sunuyoruz. Bu doğrultuda REHAU Automotive ve REHAU Industries, grup içinde ayrı şirketler olarak faaliyetlerine devam ediyor. REHAU’nun diğer bölümleri için ortak şemsiye oluşturan REHAU Industries’in çatısı altında; Bina ve Altyapı Çözümleri, Pencere Çözümleri, Mobilya Çözümleri ve Endüstriyel Çözümler yer alıyor.

Dünya çapında faaliyet gösteren bir markanın Türkiye’deki yapılanması olmak size ne tür avantajlar ve fırsatlar sunuyor?

Türkiye inşaat pazarında uluslararası alanda kalitesini ispatlamış bir şirket olarak güven duyulan bir markayız. Öte yandan REHAU bir sanayi şirketi olduğu için üretim ve ihracat yapmaktadır. Şirkete ve markaya duyulan güven ihracatta da gücümüzü artırmaktadır. Know-how, işletme ve üretimde performans, Ar-Ge gücü ve yenilikçilik REHAU’nun uzun deneyiminden dolayı kolaylıkla süreçlerimizde fayda sağladığımız önemli unsurlar arasında yer alıyor.

REHAU Türkiye olarak bayilik sisteminiz ve bayileriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Bayilik konusunda çok seçici davranıyoruz. REHAU’nun felsefesine ve temsil ettiği değerlere kıymet veren, REHAU markasını layıkıyla temsil eden iş ortaklarımız bizim için çok önemli bir yere sahiptir. Pencere ve kapı sistemleri olarak şu anda 185 seçkin bayimizle 47 ilde hizmet veriyoruz.

rehau3

REHAU Türkiye olarak bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği üretim, ihracat, satış, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriniz hakkında bir değerlendirmede bulunabilir misiniz?

REHAU kurulduğundan bu yana sentetik malzemelere ilişkin özgün formülasyonlarla yeni uygulama alanları geliştirmeyi amaç edinmiştir. Yani REHAU’yu rakiplerinden ayıran temel özellik aslen araştırma ve geliştirme odaklı, yenilikçi ruha sahip bir işletme olmasıdır. REHAU bir ürün geliştirirken ve sonrasında üretirken öncelikle enerji tasarruflu olmasına, yenilenebilir enerjilerin kullanımına ve sağlıklı bir gelecek için ekolojik ve ekonomik kalıcı katkıların olup olmadığına bakıyor. Bu öncelikler REHAU’yu yapı, otomotiv ve endüstri alanında polimer bazlı çözümlerin lider sistem ve servis tedarikçisi haline getirdi.

REHAU gücünü Ar-Ge’ye verdiği değerden alıyor. Bu vizyonla REHAU, sürekli araştıran ve süzgecinden geçen fikirlerden ürün geliştiren bir işletmedir ve var olan ürünlerimizin ortak özelliği enerji verimliliğine odaklanmış olmalarıdır. Çünkü pencere, yapıdaki bir boşluğu herhangi bir şekilde kapatan bir ürün değildir. Pencere, bir yapıdaki toplam enerji kayıplarının yaklaşık yüzde 35’ini kapsar. Yani bir başka deyişle, doğru ürün ile binanızdaki toplam enerji kayıplarından yaklaşık yüzde 35 kadar enerji tasarrufu sağlarsınız. REHAU dünyasında bu yaklaşım hem son kullanıcı açısından hem doğal kaynakların korunması bakımından hem de ülke ekonomisi açısından hayati öneme sahiptir. Dolayısıyla üzerinde çalıştığımız aday ürünlerimizde de önceliğimiz yine enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması olacaktır. Bunlarla beraber, satış sonrasındaki servis ve hizmet kalitesi de REHAU’yu rakiplerinden farklı kılan önemli bir konudur.

Katılım sağladığınız ve sağlayacağınız fuarlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bilindiği üzere REHAU, dünyanın 50 ülkesinde yaklaşık 170 lokasyonu ile faaliyet gösteren uluslararası bir işletme. Polimer Bazlı Çözümler açısından Yapı Grubu’nun yanı sıra mobilya, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerinde de lider üretici konumunda. Dolayısıyla REHAU dünya genelinde birçok fuara katılıyor. Uluslararası platformun en büyük pencere fuarı olan “Fensterbau Frontale 2024” fuarı için ciddi hazırlıklar halindeyiz. Bu fuarda da her zaman olduğu gibi ilk kez sergileyeceğimiz, teknolojinin profile dahil olduğu yeni sistemlerimiz olacak.

REHAU, zaman zaman Almanya’da düzenlenen Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı‘na da katılıyor. Havacılık denince RAU-FIPRO’dan söz etmezsem olmaz. RAU-FIPRO, REHAU mühendislerinin bizzat geliştirdiği, yüksek teknolojiye sahip bir malzemedir. Boeing uçaklarının iç donanımında da kullanılan bu malzeme aynı zamanda bizim GENEO serimizde de kullanılmaktaydı. Fensterbau Frontale 2024 fuarında RAU-FIPRO’dan üretilmiş ve yine REHAU yenilikleri içeren yeni sistemimiz ARTEVO ve sürme sistemimiz SLINOVA ve SLINOVA-X tanıtımını yapacağımız sistemlerden bazıları. RAU-FIPRO, profili çok sağlamlaştıran elyaf bileşimli (cam elyafı) bir malzemedir. Stabilite için gerekli olan destek sacları uygulamaların yüzde 90’ında ortadan kalkar. Böylece, çeliğin sebep olduğu ısı köprüleri/kayıpları ortadan kalktığı için ARTEVO en iyi ısı yalıtım değerlerini sağlar.

rehau 102b

2024 yılı için sektörde ne tür gelişmeler öngörüyorsunuz?

İnşaat sektöründe bir yavaşlama olmakla birlikte kaliteli malzeme seçimine daha fazla önem verilmeye başlandığını görüyoruz. Kurdaki artışla birlikte malzeme fiyatları yükseliyor ancak inşaatta kalite beklentisi de aynı oranda artıyor. Pandemi ve ardından depremin etkisiyle yaşam alanlarımızda güvenlik ve konfor ihtiyacımız belirginleşmiş durumda. Isı ve ses yalıtımı, sürdürülebilirlik gibi tüketicilerin nitelikli ürünlere yönelişi söz konusu. Yenileme pazarındaki gelişmenin ise 2024’te de sürmesini bekliyoruz. 

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

REHAU Türkiye’nin başarısında çok ciddi paya sahip olan yetkili bayilerimize de teşekkür etmemiz gerekir. REHAU’nun felsefesine ve temsil ettiği değerlere kıymet veren, REHAU markasını layıkıyla temsil eden iş ortaklarımız bizim için çok önemli bir yere sahipler. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da el birliği ile birçok başarılı işe imza atacağımıza inanıyorum. Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

REHAU Türkiye has been providing high added value to the economy for 30 years with its 185 Exclusive Dealers in 47 Cities

We had an interview with A. Melih VULAŞ, Technical Manager of REHAU Türkiye Door and Window Systems Department, about REHAU’s activities in Türkiye and abroad, and the innovations it has introduced to various sectors as an international corporation operating in about 170 locations of 50 countries around the world.

Powered by OrdaSoft!