heritageHeritage İstanbul 2023, 7. Kez Kapılarını Açtı

7. Heritage Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Fuarı ve Konferansı, 32’si yurtdışından olmak üzere 100’ün üzerinde katılımcıyı ağırladı. Fuarda 3 gün boyunca 25 konferans, 17 miras sohbeti ve 11 atölye düzenlendi.

 

 

 

heritage 100a

7. Heritage Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Fuarı ve Konferansı’nın açılış töreninde; TG Expo Genel Müdürü Hasan Cem ŞENEL, Heritage Projeler Kurucusu Osman Murat AKAN, Arkeolog, Editör Nezih BAŞGELEN, Emeritus Prof. Dr. Mehmet ÖZDOĞAN, İstanbul Üniversitesi, Tarih Öncesi Arkeolojisi ve ArtCloud Network International, CEO’su Laura CONTİ konuşmalarını gerçekleştirdi.

Dünyanın ve Avrupa’nın Sayılı Kültürel Miras Fuarlarından

TG Expo Genel Müdürü Hasan Cem ŞENEL, açılışta yaptığı konuşmada, dünyanın ve Avrupa’nın sayılı kültürel miras fuarları arasında yer alan Heritage İstanbul’un, Türkiye’nin kültürel zenginliğinin, dünya gündemine taşınması ve korunarak geleceğe aktarılabilmesi için kamuoyu nezdinde farkındalık yaratma vazifesi üstlendiğini söyledi.

Heritage İstanbul’un Kurucusu Osman Murat AKAN, güncel gelişmeler nedeniyle fuarı ertelemeyi düşündüklerini fakat görüşmeler sonrasında sektör için önemini göz önünde bulundurarak, organizasyona devam etme kararı aldıklarını vurguladı. Etkinliklere ilişkin bilgi veren Murat AKAN, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sektörel olarak yapılması gereken hazırlıkların, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla 3 gün boyunca tartışılacağını ifade etti.

Depremden Etkilenen Kültür Varlıklarına Dikkat Çekildi

Arkeolog Nezih BAŞGELEN, depremler sonrasında fuarın çok daha farklı bir çerçevede biçimlendiğini belirterek depremden etkilenen kültür varlıklarının ayağa kalkması ve deprem öncesi niteliklerini koruyarak gelecek kuşaklarla buluşmasının önemine dikkati çekti. Emeritus Prof. Dr. Mehmet ÖZDOĞAN da tüm zorluklara rağmen giderek artan bir heyecanla fuarın 7 yıldır sürdürülebilmesinin önemine dikkati çekti. Artcloud Network International Üst Yöneticisi Laura CONTİ ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, ana sponsor olarak fuara destek vermekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Heritage Istanbul 2023 Opens Its Doors For The 7th Time  

The 7th Heritage International Conservation, Restoration, Archaeology, Museology and Librarianship Fair and Conference hosted over 100 participants, including 32 from abroad. The fair comprised 25 conferences, 17 heritage talks, and 11 workshops over 3 days.

heritage 100b